Una bună, 9 așa și-așa: Alina Agache

Una bună, 9 așa și-așa: Alina Agache

641
0
DISTRIBUIȚI

Una bună, 9 așa și-așa își propune să fie o scurtă incursiune în latura umană a administratorilor de restaurante, puburi și cafenele, cluburi și alte locuri de ne așteaptă în fiecare zi. Ele ne amintesc faptul că viața nu este făcută, după cum tot auzim în ultimul timp, doar ca să mergem la muncă și să plătim facturi.

Da. Este intro-ul rubricii noastre devenite deja tradiție. Doar că astăzi, deși nu suntem în niciun tip de stabiliment dintre cele enumerate mai sus, intro-ul va rămâne neschimbat. De ce? Pentru că persoana cu care vom vorbi în această ediție și contextul pe care ni-l oferă, sunt cel puțin la fel de generoase când vine vorba de escapade. Iar de data aceasta vorbim despre escapadă în frumusețe și a tinde spre perfecțiune, așa cum este ea stilizată de make-up artiștii lumii.

Make up-ul este, așadar, pe buzele tuturor, la propriu și la figurat. Iar cele mai frumoase dintre ele, buzele adică, poartă semnătura MUA Alina Agache.

O personalitate debordând de energie, ne inspiră un continuu good mood, dar și profesionalism. Suntem convinși că poate face din cele zece întrebări ale noastre, cel puțin o sută, dacă stăm să ne gândim la efervescența ei, dar ne-am oprit la Una bună, 9 așa și-așa cu Alina Agache, așadar, în rândurile care urmează.

Alina, una bună: povestește-ne mai mult despre ce anume te-a inspirat în alegerea ta. Cum și când ai știut că make up-ul este domeniul pe care vrei să îl îmbrățișezi?
Machiajul nu a fost o alegere conștienta. A inceput ca un hobby, din dorința de a ieși din rutina unui job care nu imi mai aducea satisfacții. Deși era ceva cu care cochetam încă din adolescență, nu m-am gândit niciodată la a face o profesie din asta. În urma cursurilor de makeup însă, am realizat cat de multă fericire îmi aduce sa machiez, cât de împlinita mă simt, și am stiut că asta este ce vreau să fac pe viitor. 😊

…și 9 așa și-așa… aproape inconfortabile.

Ce anume din ce zic sau fac clientele tale, ai interzice dacă ai putea?
Le-aș interzice să se uite în oglindă! De fapt, mă gândesc serios la a scoate oglinda definitiv din studioul meu. Machiajul e un proces care, in fazele intermediare, poate să arate ciudat și de aceea mă “lupt”cu ele de fiecare dată să le conving să aibă răbdare până la sfârșit și să nu tragă cu ochiul. Știu sigur că în final obțin zâmbetul ăla minunat pentru că răbdarea le-a fost recompensata. 😜

Ai și feedback negativ? Cum te afectează?
Este posibil…dar, din fericire, nu neapărat legat de rezultatul muncii mele ce mai degrabă de modul în care abordez eu lucrurile sau cum pun problema atunci când discut cu o clientă. Sunt oarecum de neclintit in reperele mele estetice. E firesc în meseria asta sa ai si feedback negativ, altfel nu ai cum sa evoluezi. In plus, e nerealist să te aștepți să mulțumești pe toată lumea.

Execuți și machiaje care nu sunt pe gustul tău?
Răspunsul acesta în vine în completarea celui anterior. Nu fac compromisuri, niciodata! Poate din cauza asta mi-am riscat o reputație de “aroganta”! Dar cred cu tărie că nici un profesionist adevarat nu ar trebui să facă compromisuri doar pentru ca este platit! Rezultatul muncii mele trebuie să-mi placă mie în primul rând și apoi clientei. Machiajul pe care ea il va purta este cartea mea de vizită și reclama mea în același timp.😎

#Flawsome sau #Perfect? Când vine vorba de aspectul feței, bineînțeles.
#flawsome. Știu că suna a clișeu dar perfecțiunea este plictisitoare! Nu vreau să creez chipuri sablon, clone care tind spre perfecțiune! Fiecare femeie este specială, unica și asta încerc eu să arat prin munca mea. 

Femeile se machiază pentru bărbați sau pentru celelalte femei?
Femeile se machiază pentru ele, sau cel puțin așa ar trebui să facă!

Și dacă suntem în această zonă, care crezi că sunt gusturile bărbaților în materie de make up-ul doamnelor lor?În marea lor majoritate bărbații îți vor spune că nu le place atunci când își vad partenerele machiate strident. Tot ce vor ei este sa isi recunoasca femeia iubita din spatele machiajului! E ciudat, bănuiesc, să mergi la o petrecere alături de o femeie care arată complet diferit față de cea cu care te-ai trezit alaturi în pat dimineata.

Continuă afirmațiile:

Când nu mă machiez singură, apelez la…
Nu am apelat niciodată la altcineva, dar sunt câțiva makeup artiști pe mâna cărora m-as lasa cu drag.😋

Dacă aș fi obligată să păstrez un singur obiect de make up, aleg…
Fondul de ten!!!! Este “game changer”.

Cel mai enervant lucru pe care trebuie să îl fac în calitate de MUA este…
Să muncesc în weekenduri de la niște ore dureros de matinale! 😭😭😭

…și cam atât. Sperăm că te-am făcut să ieși din zona de confort. Alina, îți mulțumim pentru timp, pentru energia bună, pentru deschidere.

Keep up the excellent work!

Photo/edit: Talmaciu Claudiu
Makeup/styling: Alina Agache

Citește și: Una bună, 9 așa și-așa: Gossip Café

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.