Una bună, 9 așa și-așa: Alina Matric – Director Comercial APAN

0
834

După cum v-am obișnuit deja, Una bună, 9 așa și-așa este incursiunea în latura umană a administratorilor de restaurante, pub-uri și cafenele care ne așteaptă zi de zi. Fiecare ediție Una bună, 9 așa și-așa este specială, dar cea de astăzi reprezintă o premieră. Suntem alături de Alina, Director Comercial APAN și urmează să aflăm povestea pe care o însuflețește zi de zi. Alina face parte din echipa APAN de 11 ani, funcția de la care a plecat fiind cea de Asistent Manager. În cele ce urmează vom afla de la Alina cum vede ea activitatea de zi cu zi din cadrul APAN, dar ne va răspunde și la câteva întrebări nu chiar comode.

Draga noastră Alina, cum a început povestea ta în cadrul grupului APAN?
Povestea a început in august 2008 ca și simplu client, eram posesoarea unui Renault Megane Sedan și am venit la Apan sa-mi fac revizia. Eram proaspăt absolventă de facultate îmi căutam un job și mai în glumă mai în serios le-am spus celor de atunci că le-ar cam trebui o fată, sa le anime un pic atmosfera, inducându-le oarecum ideea ca eu aș fi persoana potrivită :))) echipa fiind alcatuită la acel moment în proporție de 99% din băieți .
Am lăsat un CV și la fix o lună de la acest moment am fost chemată la un interviu în urma căruia am fost acceptată pentru funcția de asistent manager.
Recunosc că nu am luat de la început în serios oportunitate aparută, credeam că voi sta cel mult 6 luni pe acest post, întrucât eu imi doream sa lucrez în bancă, terminasem finanțe bănci și ca orice proaspăt absolvent doream să profesez în domeniu.
Pot spune că eu sunt dovada vie a proverbului: Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg … și uite-mă azi, după aproape 11 ani, tot aici :)))

Și nouă așa și-așa…
Cum au trecut cei 11 ani petrecuți până acum la APAN?
WOW 11 ani … au trecut ff repede :))) sincer nici eu nu realizez când au trecut

Știm că ai început ca Asistent Manager. A fost greu să evoluezi până la funcția pe care o ocupi în prezent?
Da, a fost greu… dar se pare că nu imposibil :))
Recunosc că nu am avut ca obiectiv să am o funcție importantă, important pentru mine a fost să evoluez profesional și să demostrez că merit prin rezultatele obținute…

Cum este relația dintre tine și subordonații tăi?
Ar trebui să-i întrebați pe ei :)) Eu îi consider familia mea și ca în orice familie există momente frumoase dar și momente tensionate.

Funcția pe care o ocupi este solicitantă din punct de vedere al timpului. Reușești să mai ai timp pentru viața personală?
Așa este am foarte puțin pentru viața personală însă incerc pe cât posibil sa păstrez un echilibru, cred că mi se trage de la zodie (sunt balanta).

Am observant că acorzi mare atenție condiției fizice, dar ai și o alimentație sănătoasă. Cum ai luat decizia de a opta pentru meniurile FUEL?
Nu aș putea spune că acord mare atenție, însă incerc cât de mult pot… uneori îmi iese alteori nu :)))
Exact cum spuneai jobul este unul solicitant iar Fuel m-a ajutat să economisesc un lucru foarte important pentru mine… timpul.
Practic mi-a luat o grijă de pe cap știu ca mâncarea vine dimineața, sunt asigurată întreaga zi, este proaspăta, dozata caloric corespunzător ce aș putea să-mi doresc mai mult.

Cum reușești să faci față presiunii puse de superiori? Se răsfrânge aceasta și asupra subordonaților tăi?
Din fericire pentru mine și pentru echipa mea noi nu ne confruntăm cu acest fenomen. Presiunea exista însă nu din intern ci din competitivitatea existentă în domeniul auto, din faptul că piața evoluează foarte mult și foarte rapid, concurența la fel iar noi ne-am obișnuit să fim cei mai buni .
Să nu uităm că reprezentăm cu succes și suntem mândri că facem parte din grupul Renault Commercial Roumania, leader de piața în industria auto atât la nivel național dar și local.

Ți-ai auzit vreodată colegii bârfindu-te? Ai aflat lucruri despre tine pe care nu le știai?
Sincer … nu i-am auzit, dar nu este timpul pierdut :)))

Care este cel mai enervant lucru pe care îl implică funcția pe care o ocupi în prezent?
Nu am lucruri care ma enervează, imi place foarte mult ceea ce fac însă cel mai dificil mi se pare faptul că indiferent de starea pe care o ai tu trebuie să fii mereu cu zâmbetul pe buze.

În ultimul concediu pe care l-ai avut ai mers în… Geneva , mi-am dorit sa merg la un salon auto internațional iar in primăvara acestui an am reușit sa ajung .
O experiență interesantă pe care o recomand cu drag celor pasionați de industria auto și nu numai.

Mulțumim, Alina pentru implicarea de care ai dat dovadă răspunzând întrebărilor interviului Una bună, 9 așa și-așa.
APAN este una din afacerile reprezentative care au evoluat în timp și un jucător important în piața auto regională. Activitatea APAN se diversifică de la an la an, tocmai pentru a oferi clienților soluții adaptate unei lumi în continuă mișcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.