Una bună, 9 așa și-așa – Despre un look modern cu Marius Bunea, la Barber Police Brăila

0

Deschidem un nou articol din rubrica ”Una bună, 9 așa și-așa” în pas cu noile trenduri, alături de Marius Bunea – stilist la Barber Police, un salon la modă din orașul Brăila, care știe întotdeauna ce look-uri sunt pe val la momentul actual.

Să recunoaștem, relația dintre client și frizerul său personal este una specială. Cine îți face mici mustrări atunci când folosești prea mult placa de păr? Cine îți spune sincer ”Cred că nu te-ar avantaja” atunci când vrei să te vopsești într-o culoare nonconformistă? Cine cunoaște ce porozitate are firul tău de păr? Exact. El știe tot despre tine și despre părul tău. Dar cât de multe știi tu despre el?

Asta dorim să aflăm, alături de Marius Bunea! În rândurile ce urmează, vom intra cu pași mărunți și respectuoși în viața personală a frizerului nostru. Îi vom descoperi celelalte pasiuni, obiceiuri, vom învăța cum să ne comportăm la un salon, vom înțelege cum și-a descoperit Marius talentul.

Un lucru pe care trebuie să-l știți despre Marius încă de la început este că se implică în comunitatea sa și nu rămâne indiferent la suferința semenilor săi. De aceea, la Barber Police Brăila, copiii care suferă de probleme grave de sănătate au parte de 2 tunsori săptămânale gratuite! Atenție! Copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal.

Bună, Marius! Îți mulțumim că ai acceptat să răspunzi la întrebările noastre. Avem pregătite pentru tine 10 întrebări, pe care sperăm să le vei parcuge cu plăcere!

1. Înainte de a deschide Barber Police în Brăila, știm că ai activat în sectorul public. Cum a fost tranziția, dintr-un capăt în celălalt?

Tocmai și de aici denumirea “Barber Police”, nu este nimic întâmplător, ca de altfel și toate lucrurile care ni se întâmplă în viață! Pentru mine, în fiecare domeniu de activitate, oricare ar fi el, îmi prestez munca cu cea mai mare dăruire și profesionalism și întotdeauna doresc să învăț cât mai multe pentru a evolua pe plan profesional, atât pentru mine cât si pentru clienții mei. Iar tranzacția de la fostul meu job la cel actual a fost destul de dificilă, pentru că practic nu există nici o legătura de cauzalitate între meseria de polițist si cea de frizer. 🙂

2. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru frizerie?

Pentru că deja dețineam un salon de înfrumusețare destul de primitor, am hotărât să introduc și servicii pentru clienții noștri, respectiv un BarberShop & cosmetică masculină, pentru că și noi, bărbații, dorim să avem un look cât mai fresh. Inițial am avut intenția de a angaja frizeri chiar si cu mai puțină experiența și să-i școlim la diferite seminare pe linie de barbering! Nu mare mi-a fost mirarea că nu am acut persoane interesate de acest job. Drept urmare, acum un an de zile am hotărât să pun “osul la treaba” si să încerc ceva nou in viața mea, înscriindu-mă la cursul de frizer din cadrul Academiei Giulia din Galați, academie acreditata cu care mai nou sunt in discuții de colaborare.

3. Te-ai gândit vreodată că vei ajunge să-ți administrezi propriul business?

Sigur că m-am gândit și sunt foarte mulțumit de propria afacere, unde lucrez “cot la cot” cu colegii mei.

4. Care sunt pasiunile tale, în afară de frizerie?

Vacanțele, evident!

5. Cum echilibrezi viața personală de cea profesională?

Am un program foarte strict care îmi oferă și timpul necesar pentru a-mi petrece timp cu familia.

6. Care a fost cel mai ”îndrăzneț” look pe care l-ai realizat?

Șoc! O domnișoara de 17 ani, cu zâmbetul pe buze, cu parul de aproximativ 60 cm, venită împreuna cu mama sa la noi la BarberShop si care a rostit : “skin fade haircut” 😅 in continuare și astăzi este una din clientele noastre noncomformiste.

7. Ești în siguranță aici. Spune-ne ce te enervează cel mai mult la un client și ce ar putea face el ca să fie mai plăcut 🙂

Sincer să fiu majoritatea clienților noștri sunt “loiali” salonului nostru. Lucrăm doar pe bază de programări, dar avem și clienți noi! Ce mă enervează cel mai mult la un client? Nu prea am clienți care să mă indispună! Dar dacă ar fi așa, nu îmi place când in client folosește apelative de genul “boss”, “frate” etc. 😂
Experiența cumulata din jobul anterior mă ajută să socializez cu marea majoritate a clienților! 😀

8. Ce te inspiră în munca pe care o depui?

Vin cu plăcere la muncă și îmi place când vad clienții că se ridică după scaun fericiți! Recomand tinerilor să încerce acest job măcar odată! Este un job frumos unde întotdeauna dorești sa-ti depășești limitele și, de ce să nu fim si realiști, se câștigă și foarte bine!

9. Care sunt cele mai mari greșeli din hairstyling pe care le întâlnești zilnic?

A greși e omenește! Important este să îți dorești să evoluezi in permanență!

10. Pentru toți cititorii noștri, care sunt 3 look-uri populare la acest moment?

a) Low skin fade cu păr texturat pe partea de sus plus barbă este printre cele mai populare look-uri pentru bărbați.
b) Pompadour plus undercut fade este un model de frizură ce este ușor de remarcat. Se evidențiază printr- o asezare a părului dată peste cap si este oportun de purtat pentru bărbații ce au un fir de par gros si des.
c) Medium fade plus messy texture. Este o frizură rebela, deseori asociată cu vopsea de păr pentru a maximiza efectul. Acest tip de tunsoare este populara in rândul bărbaților mai tineri.
Indiferent ce se poarta in materie de tunsori bărbați 2021, atunci când alegi o frizură întâi de toate trebuie să te asiguri că este potrivită fizionomiei tale, structura părului te avantajează să-ti aranjezi coafura.

Mulțumim, Marius, pentru răspunsurile acordate! A fost o plăcere să învățăm noi lucruri atât despre tine, cât și despre domeniul în care activezi. Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre Marius și să obții un look modern și fresh, îl găsești la salonul Barber Police, pe Calea Galați, nr. 37 în orașul Brăila sau te poți programa direct la numărul de telefon 0743753056.

Te-ar putea interesa și: Una bună, 9 așa și-așa – pătrundem în universul floral cu Beatrice Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.