Una bună, 9 așa și-așa cu Cătălina Coman sau porțiadecitit.ro

Una bună, 9 așa și-așa cu Cătălina Coman sau porțiadecitit.ro

181
3
DISTRIBUIȚI
Cătălina Coman
Cătălina Coman

Una bună, 9 așa și-așa își propune să fie o scurtă incursiune în latura umană a administratorilor de restaurante, puburi și cafenele, cluburi și alte locuri de ne așteaptă în fiecare zi. Ele ne amintesc faptul că viața nu este făcută, după cum tot auzim în ultimul timp, doar ca să mergem la muncă și să plătim facturi.

Iar în ultima vreme, se pare că mergem dincolo de restaurante și alte astfel de stabilimente, către oameni, din domenii de tot felul, pe care îi cunoaștem deja sau pe care doar ce îi descoperim. Și pentru că ne plac poveștile lor, încercăm să îi cunoaștem și mai bine și să îi scoatem din zona de confort.

Astăzi, Una bună, 9 așa și-așa este despre Cătălina Coman și blogul ei, Porția de citit. Pentru că, nu suntem la prima noastră încercare de a rămâne conectați la viața de conținut online a comunității.

Cătălina, una bună: povestește-ne mai mult despre tine și Porția de citit. Cum a apărut această idee?

Ce pot să vă spun despre mine? Sunt o persoană sociabilă, extrovertită și puțin nebună. Îmi place să citesc, să gătesc, să fac poze, să călătoresc. Porția de citit s-a născut din iubirea mea pentru cărți. Citesc de când mă știu și am simțit nevoia să împărtășesc și cu alții părerile mele despre cărți. M-am gândit că dacă voi convinge și o singură persoană să citească, mi-am atins scopul.

…și 9 așa și-așa… aproape inconfortabile.

Ai o secțiune în site dedicate în întregime cărții. Câte cărți ai spune că citești în medie într-o lună?

Blogul a fost initial doar de carte, vreo doi ani jumătate. În vremurile acelea, citeam și 12-13 cărți pe lună. Acum, de când am diversificat activitatea, mai reușesc doar 7-8.

În ce momente ale zilei îți faci timp pentru ele?

Râdeți de mine dacă vă spun că cel mai mult citesc în cadă? Seara, fac o baie fierbinte și atunci reușesc să citesc cel mai mult. Și noaptea, după 1-2.

De la recenzii de cărți la cele de beauty și fashion, rețete și călătorii. Cum au evoluat lucrurile?

Lucrurile au evoluat natural, atunci când am simțit nevoia de mai mult. Am participat la o competiție pentru bloggeri unde a trebuit să scriu articole creative în diverse domenii și am văzut că pot și că sunt bine primite. Așa s-a transformat Porția de Citit într-un blog generalist, din unul nișat.

Cât de des scrii și cum îți alegi subiectele pentru Porția de citit?

Scriu zilnic, despre tot ce îmi trece prin cap. Am atâtea pasiuni și atât de multe de spus, încât e ușor să găsesc subiecte de scris.

Ce bloguri/ vloguri urmărești din Galați? Dar din România?

În Galați și Brăila avem o întreagă comunitate de bloggerițe și chiar și o pagină de Facebook, sub numele de Galați Beauty Swap. Chiar ne și întâlnim, de câteva ori pe an, să împărtășim noutăți din domeniul de beauty. Din România sunt multe bloguri care îmi plac, păcat că nu am destul timp să le citesc pe cât de des aș vrea. Vreau totuși să menționez blogul prietenei mele, Adriana, care scrie pe Totdespre.ro.

Din statisticile propriului blog, cum ai defini preferințele cititorilor? Ce subiecte prind cel mai mult?

Prind foarte bine articolele cu iz personal. Întotdeauna oamenii sunt curioși să cunoască omul din spatele bloggerului, așa că acestea sunt foarte bine citite.

Continuă afirmațiile:

M-am simțit descurajată, în ceea ce privește Porția de citit, atunci când oamenii au încercat să îmi facă rău, asta rezultând multe blocări pe Facebook și dispariții ale link-urilor mele de peste tot din online. Însă, am continuat, pentru că sunt încăpățânată…

Când nu știu despre ce să scriu, pur și simplu îmi fac o cafea și iau laptopul în față. Sigur vine o idee.

Cel mai urât comentariu pe care l-am primit vreodată a fost… Nu am ținut cont care e cel mai urât, dar primesc și comentarii răutăcioase. Am învățat să le răspund ironic, zâmbind sau să le ignor.

…și cam repede s-au epuizat întrebările noastre. Am mai fi avut câteva curiozități, dar timpul nu este deloc pierdut așa că sigur ne vom întoarce la tine.

Cătălina Coman, îți mulțumim pentru timp și te felicităm pentru curaj. Știm foarte bine că e nevoie de curaj pentru a scrie și îți urmărim cu interes evoluția.

Să fie cât mai mare și savuroasă Porția de citit!

Vă mulțumesc și eu pentru interviul captivant și să ne citim cu bine!

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.