Una bună, 9 așa și-așa – Galațiul în ritm de hip-hop cu Done Cătălin

6
una-buna-9-asa-si-asa-done-catalin

Pentru rubrica ”Una bună, 9 așa și-așa” de astăzi ne vom pune căștile în urechi, dăm volumul la maxim și vizităm Galațiul prin versurile lui Done Cătălin, care tocmai a lansat piesa ”Aici”. În videoclipul integral filmat în Galați putem recunoaște mândra Dunăre albastră, ”blocurile gri”, dar și alte monumente și clădiri emblematice. Versurile melodiei sunt puternice, nostalgice și stârnesc emoții puternice celor care au copilărit și crescut în Galați. Cu aceste versuri în suflet, am dorit să aflăm mai multe de la însuși Cătălin Done despre ideea, conceptul și nașterea acestei piese și să-l cunoaștem și pe el –artistul și persoana Cătălin Done.

Bună, Cătălin! Îți mulțumim că ai acceptat să faci parte din rubrica ”Una bună, 9 așa și-așa”. Am pregătit o serie de 10 întrebări, la care sperăm să-ți facă plăcere să răspunzi și prin care sperăm că te vom cunoaște mult mai bine!

1.Câți ani ai și ce cartier din Galați reprezinți?

33 fizic, spiritul însă cred că e mai bătrân. Născut, crescut şi format în Micro 18 dar mă simt ca acasa în multe cartiere din oraş.

2.De cât timp faci muzică și cum ai descoperit că ai această pasiune?

Am descoperit asta de mic, de când imitam ce vedeam pe la TV . Preferam să mă uit la MTV decât pe Cartoon Network. Mai apoi am avut noroc de fratele meu mai mare care asculta rap şi aducea acasă casete cu ce era atunci la modă şi evident că le ascultam şi eu. Vorbesc de anii “98 – 99”. Prima piesa înregistrată într-un studio a fost în 2003. De atunci am păstrat pasiunea pentru scris şi piese s-au mai facut dar mai mult în scop experimental. Nu mă interesa expunerea cât să-mi definesc identitatea.

3.Cum a venit ideea piesei și a videoclipului ”Aici”, o melodie în care povestești despre Galați?

“Aici” s-a născut departe de Galaţi, paradoxal sau nu. Eram plecat în vacanţă şi într-o seară stăteam pe terasă, reflectam la propria-mi persoană şi deodată m-am pornit pe scris. Mi-am pus instrumentalul în căşti şi l-am oprit la două ore distanţă după ce am terminat de scris ambele strofe, inclusiv paharul cu vin. Tot în seara aia mi-a venit şi gândul de a face un clip. Mi-am făcut un scenariu, am notat câteva idei care mai târziu au prins viaţă.

4.Ai avut nevoie de ajutoare în vederea realizării proiectului?

Da, au fost câţiva oameni care m-au ajutat să completez puzzle-ul. Îi mulţumesc lui KHEOPS pentru aportul adus la refren şi susţinere. Mulţumesc lui Yatesey, Florin Mârza, Daniel Lare pentru suportul vizual şi mai ales pentru că mi-au suportat mofturile.

5.Ce artiști ai spune că te inspiră în creațiile tale, pe care îi admiri?

Am o afinitate pentru muzica din Franţa. Ascult în mod special câţiva artişti din zona urbană. Caută pe YT | Damso, Kalash Criminel, PNL. Însă mă las inspirat de tot felul de artişti de diferite genuri. Depinde în ce vibe mă prinde.

6.Ai și un job momentan sau muzica îți ocupă majoritatea timpului?

De aproape 10 ani sunt fotograf, asta imi este job-ul. Muzica este o pasiune care castiga din ce in ce mai mult teren si asta ma bucura. Se intampla natural.

7.Cum ai descrie orașul Galați printr-o singură frază?

Ba e WOW, ba e BAU. Ca şi noi de altfel. Mai poetic…este locul în care înveţi să pluteşti calm în ape tulburi.

8.Cele mai frumoase amintiri pe care le-ai trăit în Galați?

Sunt multe momente speciale trăite aici. Îmi vine în minte acum momentul când a caştigat Oţelul campionatul. Ce seară!

9.Ce face Cătălin Done în timpul liber și cum l-ar descrie prietenii?

Îmi place să fug din oraş când am timp liber şi să explorez locuri noi. De multe ori cu bicicleta. Nu lipseşte camera foto de la purtător niciodată. Daca nu ies pe undeva, ma gaseşti la birou invăţând editare video sau uitându-mă la filme. Îmi place să stau la masă cu familia şi prietenii. Ei cred că m-ar descrie în primul rând loial. Am aceiaşi prieteni din copilărie şi mă bucur că am avut înţelepciunea necesară să ne îngrijim de legatura noastră.

10.Care sunt planurile de viitor ale lui Cătălin Done?

Pentru anul acesta mi-am propus să fiu mai activ pe online. Am în plan încă trei clipuri şi un scurt metraj. În paralel am un proiect foto, “Portretul Periferiei”, care îmi doresc să se materializeze într-un photo book.

Mulțumim foarte mult, Cătălin, pentru răspunsurile acordate! Îți dorim mult succes în carieră și sperăm să-ți luăm și noi exemplul și să învățăm ceva din atitudinea ta -niciodată să nu uitați de unde ați plecat: Galați, cu bune și cu rele!

Ce zici şi de Una bună, 9 așa și-așa – pătrundem în universul floral cu Beatrice Misăilă

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.