Una bună, 9 așa și-așa: Alexandru Ionescu a.k.a. MAJESTICK

0
MAJESTICK

Rubrica ”Una bună, nouă așa și-așa” propune astăzi o viziune nouă și diferită. Alexandru Ionescu zis și Majestick, un tânăr cântăreț de hip-hop și rap care speră să aducă ceva fresh pe scena muzicală. va fi persoana intervievată care ne va delecta cu răspunsurile sale. A început în Galați, unde se descurcă foarte bine, urmând cu toată speranța înainte să cucerească și industria ”grea” din hip-hopul românesc.

Bună Alexandru! Rubrica ”Una bună, nouă așa și-așa” constă în 10 întrebări, prima fiind cea mai ”bună”, esența acestui interviu și care poate părea puțin…inconfortabilă pentru unii invitați. Însă scăpăm repede de ea, urmând celelalte nouă întrebări care sunt mai plăcute.

1. Prima întrebare este cea pe care și-o pune fiecare om când aude de un nou cântăreț de hip-hop care vrea să devină faimos. Ce te diferențiază de ceilalți? Propui un stil diferit?

Bună! Îmi în primul rând aș vrea să spun că am o deosebita plăcere în a oferi acest interviu!

E o întrebare foarte bună. Sincer, nu pot spune că am apărut în industria muzicii cu un stil super nou, cel puțin momentan, având în vedere că propriul meu stil cât și atitudinea mea muzicală sunt încă în curs de dezvoltare..dar mi-am propus să ofer cea mai bună variantă a produsului pe care îl ofer!

2. Care este stilul tău muzical pe care îl abordezi? Hip-hopul/ rapul are foarte multe genuri și subgenuri, mai ales în lumea modernă de astăzi. Te bazezi pe un hip-hop oldschool sau abordezi ”fenomenul” trap?

Recunosc, am fost întotdeauna atras de hip hop-ul oldschool și îl ascultam încă de când eram mic și cred că m-a influențat să abordez ramura asta. Deci Hip hop Oldschool, cel puțin pentru moment!

Legat de stilul meu, explicat mai detaliat ..e unul care te trece prin multe stări cât și atitudini, asta din cauza faptului că muzica pe care o creez vine din întâmplările și stările zilnice. Dacă astăzi am o stare mai puțin bună și se întâmplă să mă lovească inspirația..hop, trec la scris și uite așa apare o piesă nouă cu tentă tristă. Desigur, după ceva timp trag linie și fac „inventarul pieselor” scrise în ultimul timp, apoi lansez ce observ că e pe plac publicului.

3. Povestește-ne despre cine este Majestick.

MAJESTICK este despre cum m-am apucat eu de muzică. Păi sincer, a început doar că o simplă joacă și din faptul că ascultam încă de mic, foarte mult hip hop și deja prinsesem ideea rimelor, faptul că trebuie să sune cât mai bine..dar mi se părea tare să transmiți stările tale și altor oameni, sub forma unor simple versuri.

Bun..și am zis acum câțiva ani buni în urmă că ar fi timpul să fac o încercare să scriu ceva, plus că îmi veneau tot timpul rime în cap și tot felul de comparații..chiar și când mergeam pe stradă, sincer.
Am scris ceva, nu a fost wow..dar acela părea a fi începutul..iar de atunci nu am mai putut sta departe de muzică. Aveam fobie primele dați în a cânta în fața altor persoane.. tremuram și îmi eram o panică totală. A fost mai greu dar a trecut. Ca în toate chestiile noi pe care le încerci bănuiesc, începutul e mai greu! Așa s-a născut Majestick cel de astăzi!

4. Dar despre Infinty Records?

INFINITY RECORDS e un label, adică un grup de 5 băieți, cu următoarele nume de scenă: MASSACRE, DRK, GREEN, IPACK, cât și MAJESTICK. 5 persoane care au un vis cât și o pasiune enormă pentru muzică.
Eu sunt ultimul venit în „trupa”, acum 1 an jumătate mai exact.

Sincer, ne-am cunoscut dintr-o pură întâmplare..eu i-am găsit pe ei pe Facebook, m-am luat în vorbă cu GREEN, iar el mi-a propus să ne vedem la studio să facem o piesă, iar eu am acceptat. Cântam singur în perioada aceea și mi-a surâs ideea de a cânta cu alte persoane.

Se pare că am fost și suntem foarte compatibili pe scenă în formula actuală. Ce-a urmat 2 luni mai târziu, după ce ne-am cunoscut, a fost o serie de 7 concerte pe puțin ,invitații la diferite baluri și evenimente cu artiști importanți. Nu mă visam așa de devreme pe scenă..e o senzație unică și încă simt că îmi trăiesc visul ca la primul concert..acel concert de fapt, în care îmi tremura vocea în timp ce cântam și îmi era teama să nu îmi uit versurile!

5. Care este părerea ta despre hip-hopul românesc actual? Poate fi comparat cu cel din State?

Hip hop-ul romanesc a evoluat foarte mult în bine, cel puțin în ultimii 5 ani părerea mea.
Au fost lansate foarte multe albume bune cât și artiști noi cu ultra potențial, încât cu siguranță poate concura cu rap-ul din State. Chiar dacă cei din State sunt mai populari..asta nu îi face neapărat mai buni!

6. Ajungem și la capitolul care este artistul tău preferat? Vorbim și de artiștii din afară, dar și despre scena românească.

Că să spun așa..”ego-ul” de artist mă face să nu dau nume din scena românească, dar pot spune cu mâna pe inima că am cel puțin 2 idoli din muzica noastră hip hop, care mi-au schimbat viziunea asupra multor lucruri din viață. Sunt niște oameni pe care îi apreciez enorm pentru ceea ce fac!
Dacă e vorba totuși de artiști străini, voi spune cu mâna pe inima..Eminem.

7. Ce dorești să transmiți prin piesele tale și care este de obicei răspunsul publicului la lansarea unei piese sau la concerte?

Îmi doresc să transmit prin piesele mele emoții dar și lecții de viață care au ca scop final, o concluzie ajutătoare.

Reacția oamenilor față de piesele mele mi se pare una buna până acum. Desigur, gusturile sunt împărțite și fiecare ascultă genul de stil/melodie preferată. Dar pot spune că până acum sunt mulțumit, totuși sunt conștient că întotdeauna e loc de mai bine.

8. Cum îți petreci timpul în afara concertelor și dedicației pentru hip-hop?

Muncind destul de mult și cu spor sincer. Se spune că munca multă e singura cale spre succes, iar eu chiar îmi doresc să îl obțin!

9. Ce planuri ai pentru anul ce urmează?

În fiecare an mi-am propus să devin cât mai stabil, financiar vorbind. Anul următor, îmi doresc să nu se rezume totul doar la asta, singura dorință pe care le am e să devin o persoană cât mai bună!

10. BUG Mafia sau Paraziții?

Le aleg pe ambele. Sunt 2 trupe cu o experiență enormă, persoane care au contribuit foarte mult la dezvoltarea rap-ului românesc, mai ales cel oldschool!

Mulțumim Alexandru pentru participarea la rubrica ”Una bună, nouă așa și-așa” și pentru răspunsurile la întrebările noastre, la care nu ai avut nici o ezitare în a le răspunde. Am învățat și noi ceva util astăzi!

Pe Majestick îl puteți asculta și urmări la următorul concert care are loc la Divino BallRoom în cadrul evenimentului „Christmas Vibes”, 20 decembrie – începând cu orele 21:00, alături de INFINITY RECORDS.
Mulțumim tuturor!

majestick
Infinity Records vă așteaptă să-i urmăriți în acțiune!

Citește și: Una bună, 9 așa și-așa: Florin Toma – directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.