Una bună, 9 așa și-așa: Interviu special cu Moș Crăciun

0
Una bună 9 așa și-așa

Pentru interviul de astăzi din seria ”Una bună, 9 așa și-așa”, am pregătit o mica surpriză. Luni când am sosit la birou, am primi un mesaj de la un personaj special, fan al Revistei Explore, dornic să facă parte și el din rubrica ” una bună, 9 așa și-așa” și să-și exprime opinia referitoare la sărbătoarea Crăciunului și ce ar trebui să însemne această sărbătoare. Iar acel personaj nu este nimeni altul decât…Moș Crăciun!

Bună Moșule! Ne bucurăm foarte mult că ne-ai contactat și că dorești să ne răspunzi întrebărilor noastre. După cum știi, rubrica ” una bună, 9 așa și-așa” constă în 10 întrebări, dintre care prima va fi puțin mai inconfortabilă, iar celelalte 9 sunt mai…plăcute.

1. Prima întrebare pe care dorim să ți-o adresăm este legată de spiritul Crăciunului. Poți să ne explicit tu, ce înseamnă acest spirit și cum se resimte în zilele noastre?

Ho ho ho! Bună la toată lumea! Vă mulțumesc mult pentru acest interviu…Îmi doream foarte mult ca în sfârșit lumea să asculte și părerea Moșului despre Crăciun. Păi draga Moșului, spiritul Crăciunului constă în a fi mai bun cu ceilalți. Chiar dacă asta ar trebui să fie o regulă valabilă pe tot parcursul anului, de Crăciun, într-adevăr, trebuie să fii mai bun! Oferă-le celor nevoiași o masă caldă, chiar dacă nu-i cunoști! Ajută-i pe bătrâni să treacă strada, cedează locul din autobuz unei femei gravide! Fă aceste gesturi simple, de bunătate, dar nu te rezuma doar aici! Spune-le celor dragi cât de mult îi iubești, sună-ți părinții, prețuiește-i pe cei care ți-au fost aproape și iubește-ți viața! Și bineînțeles, nu uitați adevăratul scop al sărbătorii Crăciunului: nașterea Mântuitorului Iisus Hristos! După ce faci aceste lucruri, poți să-ți arăți recunoștința și prin cadouri materiale.

În zilele de astăzi, lumea se pare că se bazează doar pe aceste cadouri. Dacă oferi cel mai frumos sau scump cadou înseamnă că ai făcut o faptă bună. Nu este așa! Nu uitați de celelalte valori ale spiritul Crăciunului! Spiritul Crăciunului se pierde în fiecare an care trece și asta mă întristează foarte tare, draga Moșului! Știu că lumea din ziua de astăzi e prea ocupată cu munca, cu rutina, cu treburi casnice și nu numai. Și știu că nu e zăpadă afară…dar trebuie să trecem peste aceste obstacole! Viața nu se rezumă doar la muncă și Crăciunul nu depinde doar de vremea de afară!

2. Moș Crăciun, îmi pare tare rău să aud asta! Cum putem remedia spiritul Crăciunului și să te facem din nou fericit?

Păi în primul rând, prin zâmbete! Fiți mai fericiți, oameni dragi! Toți avem probleme, până și Moșul, ho ho. Doar eu știu cât mă cert cu Doamna Crăciun și cât mă supără spiridușii și câte necazuri se mai întâmplă în atelier. Dar mereu zâmbim. Mai ales unul altuia. Apoi, cum am spus, facem aceste gesturi bune în fiecare zi. Mereu ajutăm pe cei care au probleme mai ca și îi facem și pe ei să zâmbească. Mereu ne spunem cât de mult ne iubim, mereu ne încurajăm și nu ne judecăm. Poate părea greu, dar este foarte simplu. Odată ce am început, nu ne mai putem opri și ne-am dat seama că este mult mai ușor să fii bun decât să nu fii bun cu ceilalți.

3. Off, Moșule! Mulțumim pentru sfaturi…se pare că au fost două întrebări mai dificile. Să trecem la lucruri mai pozitive! Care este partea ta preferată a Crăciunului?

Ooo, păi cea mai frumoasă este expresia feței oamenilor când își văd cadoul primit! Mii și mii de zâmbete ale copiilor când primesc jucăria preferată, lacrimi de fericire ale mămicilor, tăticilor, bunicilor. Milioane de ”mulțumesc mult, Moș Crăciun!”. Un sentiment de nedescris. Îmi cer scuze, dar devin foarte emoțional când mă gândesc la acele momente…

4. Toate aceste cadouri sunt o muncă foarte dificilă. Care este procesul lui Moș Crăciun de a oferi cadoul perfect pentru fiecare, livrat la timp și pus la locul lui special pregătit sub brad?

Este o muncă grea și obositoare, pregătită și analizată cu muuult timp înaintea Crăciunului alături de ajutoarele mele…dragii spiriduși și renii mei preferați. Citim cu drag scrisorile tuturor și ne minunăm de ce idei de cadouri primim în fiecare an. Apoi ne apucăm repede repede de treabă și în seara de Crăciun ajungem la toate casele oamenilor unde punem cadourile frumos sub brad. Secretul este să plănuiești totul din timp și să nu lași pregătirea cadourilor pe ultima sută de metri!

5. Vorbind de cadouri, care sunt dorințele oamenilor în general și cum s-au schimbat aceste preferințe de-a lungul anilor?

Ho ho…depinde. Cei mici înainte preferau jucăriile de pluș, animăluțe de toate felurile, cât mai moi și pufoase, cu care să adoarmă seara înainte de culcare. Fetele voiau păpușele cu păr blond și haine roz…băieții mașinuțe. Acum, încă mai primesc scrisori ale copiilor care-și doresc aceste jucărioare, dar mulți vor acum lucruri de care nici n-am auzit! Telefoane inteligente, tablete! Bineînțeles, e dorința fiecăruia și Moșul trebuie să o îndeplinească. Dar îmi lipsesc vremurile când făceam ursuleți de pluș și nu mă chinuiam să asamblez un telefon!

6. Ce sfaturi ai pentru a oferi cadoul potrivit?

Banii nu sunt totul! Un cadou scump nu înseamnă că este cel potrivit! Mulți oameni preferă și un cadou simbolic, care să aducă aminte de…spiritul Crăciunului! Nu vă lăsați impresionați de reclamele la televizor sau de reducerile de sărbători!

7. Crezi că s-a comercializat sărbătoarea Crăciunului?

Ooo…absolut! Nu mă plâng, câteodată îmi place să-mi văd chipul peste tot și prin toate magazinele. Dar câteodată mă simt copleșit! Câteodată mă văd asociat cu unele lucruri care nu-mi plac. Peste tot, doar Moș Crăciun! Dragii Moșului…nu eu sunt simbolul Crăciunului!

8. Cum sărbătorim corect din punct de vedere religios, sărbătoarea Crăciunului?

Crăciunul este o perioadă de purificare a sufletului. Țineți post, rugați-vă, mergeți la slujbă și la biserică, spovediți-vă și fiți deschiși față de ceilalți. Cântați colinde în cinstea Mântuitorului și întotdeauna țineți minte că este o sărbătoare a Domnului.

9. Moșule, noi știm că ești un gurmand! Care este mâncarea ta preferată de sărbători?

Ho ho hooo! Ai dreptate, iubesc mâncarea! Mai ales cea de Crăciun. Iubesc când lumea îmi lasă fel și fel de mâncăruri pe masă când le așez cadourile sub brad: prăjiturele, torturi, cozonaci, sarmale…fel și fel de bunătăți. Însă încerc să fiu cât se poate de cumpătat când vine vorba de mâncare pentru că nu este prea sănătos. Și cred că preferatele mele rămân clasicii biscuiți cu lapte!

10. Cum speri că va fi Crăciunul de anul viitor?

Nu sper ca următorul Crăciun să fie mai bun, draga Moșului. Sper ca oamenii să fie mai buni! Sper ca toată lumea să înțeleagă care este semnificația spiritului Crăciunului și să-l respecte. Astfel și Crăciunul se va simți cu totul diferit!

Moș Crăciun, mulțumim din suflet pentru răspunsurile la rubrica ”una bună, 9 așa și-așa”. Sperăm că cititorii noștri vor pune la suflet părerile tale și vor învăța ceva din sfaturile tale. Îți urăm și ție un Crăciun fericit și sărbători cumpătate!

La fel le urăm și dragilor noștri cititori! La mulți ani și Crăciun foarte foarte fericit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.