Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sprijină copiii absolvenților cu reduceri substanțiale...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sprijină copiii absolvenților cu reduceri substanțiale la Admiterea 2018

104
0
DISTRIBUIȚI
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Numărătoarea inversă până la demararea Admiterii 2018 a început. Pentru anul universitar 2018-2019, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați oferă un număr de 1.661 de locuri la buget – la ciclul de studii de licență. Acestora li se adaugă încă 1.649 de locuri cu taxă.

Cifra de școlarizare la studii universitare de licență – buget pentru anul universitar 2018-2019 este repartizată, pe facultăți, după cum urmează: Facultatea de Inginerie – 160, Facultatea de Arhitectură Navală – 90, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor – 103, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică – 236, Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila – 124, Facultatea de Litere – 124, Facultatea de Științe și Mediu – 50, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie – 100, Facultatea de Educație Fizică și Sport – 97, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – 180, Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice – 100, Facultatea de Medicină și Farmacie – 267 și Facultatea de Arte – 30. Din totalul celor 1.661 de locuri, 20 sunt pentru rromi. În plus, vor mai fi scoase la concurs și locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenți cu diploma de bacalaureat obținută în România, dar și fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenți cu diploma de bacalaureat obținută în România.

Admiterea la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pentru învățământul cu frecvență, se organizează şi anul acesta în două sesiuni: iulie și septembrie. Sesiunea din vară va debuta cu șase zile de înscrieri, în intervalul 9-15 iulie. Probele de concurs se vor derula între 16 și 18 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 19-20 iulie, după care candidații declarați admiși au termen de depunere a diplomelor de bacalaureat în original până pe 23 iulie, la ora 10.00. Cei care nu vor aduce diplomele în original până la această dată vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iulie, ora 16.00. Datele sunt valabile pentru toate facultăţile, mai puţin cea de Medicină și Farmacie, care are un alt calendar al admiterii, uşor decalat: înscrierile se fac tot în intervalul 9-15 iulie 2018, în schimb probele se dau în intervalul 25-26 iulie, afișarea rezultatelor și rezolvarea contestațiilor se vor face până pe 27 iulie iar până pe 31 iulie (ora 10.00) candidații sunt așteptați să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenți la medicină vor fi cunoscute abia pe 2 august 2018.

Și în acest an, copiii absolvenților facultăților din Galați beneficiază de o reducere cu 50 de lei la taxa de înscriere. Absolvenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați pot candida pe locuri speciale, beneficiind în plus și de reducerea cu 50% a taxei de școlarizare dacă aleg să urmeze o a doua facultate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Mai trebuie precizat și faptul că olimpicii care aleg să fie studenții noștri nu dau examen de admitere, având locuri asigurate.

Taxa de înscriere este și în acest an de 150 de lei.

Primul spital privat s-a deschis luna aceasta la Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.