Campania de vaccinare antigripală gratuită va demara săptămâna viitoare

0
Campania de vaccinare antigripală gratuită v

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită va demara săptămâna viitoare. În cadrul campaniei Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, precum şi gravidele, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

O persoană care s-a vaccinat anti-COVID 19 și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal.

De asemenea, respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, utilizarea măștilor de protecție în locuri aglomerate și spații închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

» Citește și articolul: Începe distribuirea voucherelor către persoanele vaccinate anti-COVID-19

Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sănătăţii intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea a unui număr de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Repartizarea dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe tranșe, la fel ca în anii trecuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.