Vagonul ultramodern al CFR, cu wi-fi, radio-TV, climatizare, circulă săptămâna aceasta pe...

Vagonul ultramodern al CFR, cu wi-fi, radio-TV, climatizare, circulă săptămâna aceasta pe ruta Galați – București

567
0
DISTRIBUIȚI
Vagonul ultramodern al CFR, cu wi-fi, radio-TV, climatizare, circulă săptămâna aceasta pe ruta Galați – București

Gălățenii care vor circula cu trenul spre și dinspre București în cursul acestei săptămâni, de luni până sâmbătă, vor avea surpriza să descopere că în componența trenului este un vagon modern, la standard european, cu scaune ergonomice și mochete noi, cu sistem de climatizare, afişaj electronic, reţea wi-fi, radio și TV, sistem de contorizare automată a pasagerilor etc.

„Vagonul-minune” circulă de pe 18 septembrie pe diferite rute din țară în cadrul Campaniei #SEPOATE, prin care Federaţia Sindicală Naţională Feroviară Mişcare-Comercial din cadrul CN CFR SA vrea să atragă atenția asupra situației precare în care a ajuns transportul feroviar de călători. Liderii Federației Mișcare – Comercial vor să strângă două milioane de semnături pentru o petiție online prin care să determine decidenții politici să aloce fonduri pentru modernizarea transportului feroviar: „Ne dorim să ajungem la două milioane de semnături şi să obţinem consens din partea tuturor decidenţilor din politică şi administraţie pentru că, fără investiţii capitale şi plasate corect, Calea Ferată Română va muri”, a declarat Viorel Istrate, secretar general al Federaţiei Naţionale Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.

Vagonul model este un vagon de clasa a 2-a și a fost modernizat la atelierele CFR Griviţa. Este dotat scaune ergonomice, sistem de climatizare, mochetă, internet, radio, TV, toate aceste modernizări costând doar 5.000 de euro.

Săptămâna viitoare, vagonul Campaniei #SEPOATE va circula în Regionala Timişoara, campania urmând să se încheie pe 11 noiembrie.

Sursa: Presa Galaţi

Citeşte şi articolul Primăria anunţă modificarea rutelor de trafic în zona Auchan și Selgross

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.