Teatrul „Nae Leonard” se redeschide cu opereta Vânzătorul de păsări

0

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați se redeschide pentru public cu opereta în 3 acte de Carl Zeller, Vânzătorul de păsări. Spectacolul este programat pe 31 ianuarie, de la ora 18:30, în sala de spectacole a instituției.

Povestea de dragoste dintre poştăriţa Cristina şi Adam, vânzătorul de păsări, a  prins viaţă pe scena noastră în concepţia regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu, cu ocazia aniversării a 6 decenii de existență a instituției.

Cea mai populară operetă a lui Carl Zeller, Vânzătorul de păsări, este o comedie bucolică desfășurată în Bavaria secolului al XVIII-lea. Spectacolul ridiculizează în mod spiritual moravurile curții, intrigile ei mărunte și romantismul sătenilor. Neînțelegerile distractive – care implică un număr impresionant de personaje – sunt, în cele din urmă, bine dozate de acompaniamentul musical al uneia dintre cele mai senine și armonioase operete austrieci. Textul romantic are un haz irezistibil, iar arabescurile desenate de balet te fac să plutești.

Regizorul Cristian Mihăilescu afirma despre producția sa de pe scena liricului gălățean: „Opereta este zâmbetul muzicii! Parcă te îndeamnă să dansezi, să cochetezi, să glumești. Câtă nevoie avem de operetă! Prinși în prea-zilnicele noastre preocupări, uităm adesea să căutăm seninul, frumosul, dragostea și prietenia. La operetă dramele nu sunt chiar… drame, lacrimile se zvântă repede pe obraz. Așa dorim să fie și spectacolului nostru”.

Muzică, poezie, dans, decoruri și costume pe măsură, toate pusă în valoare de o distribuție strălucitoare. În Vânzătorul de păsări vor evolua artiștii: Adrian Mărginean (Adam), Adelina Diaconu (Cristina), Ana Băcanu – debut (Prințesa), Constantin Lupu (Weps), Lăcrămioara Crihană (Adelaida), Tudorel State (Stanislas), Dominic Cristea (Primarul Schnek), Valentin Vasopol (Profesor Dolcini), Bogdan Baicu (Profesor Amorati), Mirela Stoica (Ghizi), Roxana Dobre (Berta), Viorica Mărăndici (Doamna), Gheorghe Racoviță (Gustav), acompaniați de orchestra, corul și baletul Teatrului, cu toții sub bagheta dirijorală a lui Eugen Dan Drăgoi. Soliștii de balet vor fi Alina Donțu, Irina Marola și Paul Nedelcuță.

Prețul biletului pentru opereta Vânzătorul de păsări este de 21,6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599) în intervalul orar afișat pe site-ul oficial al instituției, www.naeleonard.ro.

Vizionarea spectacolului Vânzătorul de păsări se va face cu respectarea normelor impuse de autorități privind prevenirea răspândirii bolii COVID-19, sala de spectacole fiind ocupată doar 30% din capacitate.

Citește și: „Cei trei purceluși” readuc bucuria poveștilor la Teatrul „Gulliver”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.