Varză, cartofi şi alţi demoni – joi, 10 mai, ora 18.00 la...

Varză, cartofi şi alţi demoni – joi, 10 mai, ora 18.00 la Muzeul de Artă Galaţi

47
0
DISTRIBUIȚI
Varză, cartofi şi alţi demoni

Regizorul Şerban Georgescu va fi prezent la deschiderea KineDok 2018 – un proiect One World Romania – joi, 10 mai, la ora 18.00, când va fi proiectat filmul său “Varză, cartofi şi alţi demoni” (2016).

După ce cumpăra o tonă de varză pentru echivalentul a 20 de euro, regizorul Șerban Georgescu decide să exploreze dinamica paradoxală a agiculturii românești practicate în satul Lungulețu. Acolo, 1000 de mici fermieri, cu tot atâtea tractoare, produc anual aproximativ 100 000 de tone de varză și cartofi pe care nu reușesc să le vândă ulterior: la finele anului, fermierii se descoperă, unul lânga altul, în piață,înconjurați de grămezi de produse pentru care scad progresiv prețurile, până ce ies în pierdere. Aventura documentară a lui Georgescu – care amintește, ca abordare, de Super Size Me al lui Morgan Spurlock – se desfășoară timp de un an la Lungulețu, unde regizorul devine agricultor pentru a întelege rădăcinile crizei. Răspunsul, articulat creativ pe o combinație de imagine contemporană și de arhivă, revelează conexiunea dintre criza actuală și experiența trecută a colectivizărilor forțate, care au creat o suspiciune reziduală a agricultorilor pentru munca în cooperativă, făcându-i să continue să lucreze individual în contextul unei piețe în care asocierea este esențială.

Şerban Georgescu are o carieră de peste 20 de ani, lucrând în publicitate şi în domeniul documentarelor. Din 2006 a colaborat constant cu companii de producţie din Norvegia, Danemarca şi Elveţia pentru mai multe documentare cărora le-au fost acordate premii internaţionale. Printre proiectele personale se numără documentarul realizat ca regizor şi cameraman urmărind pas cu pas, prima expediţie integral românească pe Vârful Everest din 2003, “Călător pe Viaţă” – o serie TV de aventură şi cultură pe care de asemenea a filmat-o si regizat-o personal, o incursiune din jungla din Amazon până în gheţarii din Alaska şi din Sahara până în Tibet.

Intrarea la “Varză, cartofi şi alţi demoni” este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citeşte şi articolele KineDok revine la Galaţi cu 15 proiecţii de film. Intrarea este gratuităFestivalul Filmului European – pentru prima dată la Galați între 11-13 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.