Paula Ribariu la Muzeul Brăilei Carol I – Vernisajul celei de-a doua expoziții

0
Paula Ribariu la Muzeul Brăilei Carol I - Vernisajul celei de-a doua expoziții

Muzeul Brăilei „Carol I” şi Uniunea Artiştilor Plastici din România invită publicul să participe sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 17, la vernisajul celei de-a doua expoziţii personale organizate în oraşul natal de renumita artistă plastică, Paula Ribariu. Expoziţia este organizată la sediul muzeului, din Piaţa Traian, nr. 3.

Cu o operă recunoscută pentru noutate şi autenticitate, cu o activitate expoziţională constantă, apreciată, deopotrivă, de specialişti, de cunoscători ai domeniului, dar şi de publicul care caută răspunsuri la întrebările existenţiale ale omului, iniţiatoarea unei forme de protest faţă de deteriorarea valorilor, prin Ziar Neconvenţional România, Paula Ribariu este o voce dârză în breasla artiştilor.

Creaţia Paulei Ribariu este prezentă în muzee din ţară şi din Europa: Muzeul de Artă Modernă Szczecin, Kupferstich-Kabinett, Staatliche Kunstsammingen Dresden, Ludwig Forum-Aachen. În anul 2000 i s-a decernat premiul Hans Theo Richter al Academiei Saxone de Artă din Dresda, iar în 2006, Premiul de Excelenţă la Salonul Internaţional de pictură de la Baia Mare.

Din anul 2004, Paula Ribariu deţine Ordinul şi Medalia Meritul Cultural în Grad de Comandor, conferit de Preşedintele României.

Un argument în plus al aprecierii de care se bucură Paula Ribariu este apariţia albumului care îi este dedicat, trilingv, cu valoare bibliofilă, tipărit la Editura Klartext Verlagsges. Mbh, Essen, cu sprijinul ICR, în anul 2013.

„Din punct de vedere artistic Paula Ribariu realizează o performanţă unică în arta romanească, îmbinând rafinat formele culturilor arhaice şi populare cu formele artei contemporane prin transpunerea lor într-un limbaj actual” (Ileana Pintilie Teleaga).

Expoziţiile Paulei Ribariu nu sunt înşiruiri de tablouri, nici grupări de obiecte independente dispuse în spaţiu, ci complexe scenografii de forme – receptacul care adună şi unifică forme ale imaginarului. Fiinţa, contur luminos, levitează în şi deasupra întunericului, în căutarea locului pentru meditaţie, rugă, regenerare sau adormire: om, templu, brazdă, mormânt. Acesta poate fi unul dintre sensurile „spaţiului spiritual – brazda”, edificat de artistă la Muzeul Brăilei „Carol I”, profesiunea de credinţă declarată în ziua celei de-a 79-a aniversări.

muzeulbrailei.ro

Citește și: „All inclusive” la Galați, pe 7 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.