Vernisajul expoziției de pictură și colaj semnată Monica Turcu

Vernisajul expoziției de pictură și colaj semnată Monica Turcu

54
0
DISTRIBUIȚI
Vernisajul expoziției de pictură și colaj semnată Monica Turcu

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pictură și colaj semnată Monica Turcu, miercuri, 16 ianuarie, la ora 18.00.

Monica Turcu s-a născut pe 12 februarie 1976, în Brăila și a absolvit Facultatea de Arte, specializarea Arte Plastice (Pictură) din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galati, având și o licență în Arte Vizuale la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași și un master în pictură la Universitatea Națională de Arte București, clasa profesorului Petru Lucaci. Participă la diverse expoziții de grup din țară și străinătate și colaborează cu Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” din Galati și Teatrul Independent Social Act Theatre Galați, realizând scenografia și costumele pentru patru spectacole.

Printre premiile obținute menționăm: Premiul I la Concursul Național de Pictură realizată ad-hoc, Câmpina (2011), nominalizare la Bienala ”Saloanele Moldovei”, Bacău (2012), Premiul I la Concursul Internațional de Pictură ”La belleza salvera il mondo”, VERONA, Italia (2012), Premiul ”Nicolae Spirescu” pentru contribuții deosebite aduse la dezvoltarea și promovarea artelor plastice în orașul Galați, Premiile revistei ”Dunărea de Jos”, C.C.D.J. Galați (2013), Premiul I la Concursul Internațional de Pictură ”Laudato sii… voci e armonie del cosmo”, VERONA, Italia (2013), finalist (secțiunea pictură) la cea de-a 16-a ediție a Concursului Internațional de Artă Contemporană, Celeste Prize, Asab One MILANO, Italia (2014), Titlul de Excelență în profesie, Festivalul Internațional A.R.T.E. Iași (2018).

”Există, până la urmă, în toate lucrările sale, ingenuitate a spiritului, această privire care refuză orice fel de granițe și de prejudecăți și care ne induc și nouă impresia de spontaneitate și de sinceră trăire, pentru că, în mod cert, Monica Turcu nu a pornit la un demers artificial ci de la unul care izovărăște din convingerile și trăirile ei cele mai profunde.” (Luiza Barcan – critic de artă)

S-ar putea să te intereseze și articolul  Tendințe în make-up pentru anul 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.