„Visul unei nopți de vară” – musafir de la „unteatru” București

0
visul-unei-nopti-de-vara-3

„Visul unei Nopți de vară”, de William Shakespeare este un spectacol invitat la Galați, montat inițial pentru Teatrul LUNI de la Green Hours, mai nou intrat în repertoriul unteatru București.
Este cel de-al doilea spectacol-musafir la Teatrul din Buzunar Galați, după ce, în septembrie, v-am prezentat „Hamlet”, de la unteatru, unde l-ați putut vedea și pe Peter Kerek. Da, ne place Shakespeare!

„Visul unei nopți de vară” – un spectacol de Peter Kerek.

Concept și prezentare:
„”Visul unei Nopți de Vară” este una dintre cele mai mari capodopere ale dramaturgiei universale. În lectura noastră, trăsătura principală a acestei piese este multidimensionalitatea.

Ficțiunea și realitatea sunt atât de puternic contopite, încât nici nu mai pot fi delimitate clar una de cealaltă. Asemenea unui efect de oglindă, piesa multiplică personajele, spațiul și timpul.

Planurile poveștii se află într-o continuă întrepătrundere. Personajele se dedublează permanent, se fragmentează, se transformă. Nu sunt niciodată acolo unde te-ai aștepta să le întâlnești.” – Peter Kerek.

„Piesa este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunții un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă care n-a avut loc niciodată.

E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita, iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunții o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întâmpla orice, în vis. (…)

În vis, cele două personaje se dedublează în nenumărate personaje masculine și feminine, mai reale sau mai fantastice, toate fiind fețe diferite ale aceleiași femei sau ale aceluiași bărbat. De ce fac asta? Pentru că vor să seducă, să manipuleze, să învingă, să-l iubească pe celălalt. Vor să devină soț și soție.” – Peter Kerek.

▶ Traducerea & Regia: Peter Kerek
▶ Muzica: Aurelian Stoleriu
▶ Video: Kotki Visuals
▶ Scenografia: Iuliana Vîlsan
Cu: Irina Antonie, Alina Rotaru, Nicholas Cațianis, George Rotaru

Luni, 9 decembrie, ora 20:00
Sala Teatrului din Buzunar Galați – et. 1, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Galați (intrarea lateral, dinspre Hotel Sofin)

Bilete (50 lei):
-la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor Galați
online 

Sunteți rugați să respectați ora anunțată pentru începere spectacolului, întrucât accesul publicului în sală după această oră nu mai este permis.

Pe durata spectacolului sunteți rugați să închideți telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea Teatrului din Buzunar Galați.

 

Te-ar putea interesa și Stand-up Comedy – Partidul Comedianţilor Români@

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.