Voievodul Țiganilor de Johann Strauss – operetă în două acte

0
Voievodul Țiganilor două acte

Duminică, 19 ianuarie, la ora 18:00, are loc capodopera nepieritoare a genului, opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”.
Dificultățile partiturii muzicale, precum și complexitatea montării scenice reprezintă adevărate pietre de încercare pentru orice colectiv, un examen al profesionalismului și creativității, pe care tinerii interpreți de astăzi ai colectivului nostru l-au trecut cu succes.

Muzica aduce pagini nemuritoare, inspirate, care impresionează de fiecare dată auditorul și care l-a făcut pe Johannes Brahms să afirme: „De la ‘Flautul fermecat’ de Mozart, nici un alt muzician german nu s-a ridicat, pe tărâmul operei comice, la înălțimile atinse de Johann Strauss în noua sa lucrare”.

Libretul operetei bazat pe intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă, aduce note de exotism și romantism intens gustate de publicul epocii dar și rezolvări naive, artificiale și incredibile ale conflictelor, greu de acceptat de publicul contemporan. Și totuși, „Voievodul țiganilor” rezonează în timp cu emoțiile spectatorilor, ce revin mereu, pentru a asculta cu aceeași plăcere arii precum „Umblăm din loc în loc, pribegi fără de țară”, „Prin lumea-ntreagă-am rătăcit”, duetele și monumentalele scene și ansambluri de final.

Te-ar putea interesa și Baricada Folk 2020 – Hai și tu la concertul noului an

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.