Câteva sfaturi de urmat atunci când vrei să îți dezvolți masa musculară

Câteva sfaturi de urmat atunci când vrei să îți dezvolți masa musculară

144
0
DISTRIBUIȚI
Câteva sfaturi de urmat atunci când vrei să îți dezvolți masa musculară

Dacă ești la început de drum și te-ai decis că este momentul să te apuci de sală pentru că îți doreșți o remodelare corporală, sau ești intermediar și tragi din greu iar rezultatele întârzie să apară, poate ar trebui să iei în calcul acest lucru pe care urmează să și-l spun. Să nu faci în mod aleatoriu exerciții pe care le-ai văzut la alții și să speri să obții rezultatele pe care ți le doreșți. Odată ce ți-ai stabilit obiectivul de a crește în masă musculară trebuie să te documentezi și să te perfecționezi pentru acel scop. Acest stil de a face lucrurile random este foarte des întâlnit, în special în sălile “de fițe” sau populare, unde oamenii aleg diferite exerciții, care mai de care mai complexe și mai complicate, care împreună nu vizează o țintă specifică sau un obiectiv!

“Dar eu sunt epuizat și plin de transpirație, asta înseamnă că am muncit din greu, nu-i așa?” Așa este, ai muncit din greu dar nu și eficient sau productiv! Senzația de epuizare și transpirație pentru că ai reușit să atingi un puls ridicat făcând “100” de flotări, urmat de “1000” de abdomene, de sărituri pe cutie etc. toate astea de “100” de ori, nu reprezintă un antrenament eficient.
Ai transpirat foarte mult și ai crescut ritmul cardiac, dar odată ce te vei rehidrata și ritmul cardiac va reveni la normal, nu există nici un beneficiu suplimentar… nu ai vizat în mod specific celulele adipoase pentru pierderea de grăsimi, sau hipertrofie (creșterea musculară), dacă reducerea țesutului adipos și câștigul de masă musculară este obiectivul tău!

Va trebui să te antrenezi cu greutăți mari care să îți permită să execuți un minim de 8 repetări și un maxim 15 repetări. Dacă eșți femeie să știi că ar trebui să faci același lucru, nu îți fie frică să te antrenezi cu greutăți, nu vei deveni “bărbat”! Dacă vrei că rezultatele să fie mai rapide, încearcă să antrenezi toate grupele musculare de două ori pe săptămână și să realizezi un minim de 10 seturi per grupă musculară și un maxim de 20 în cazul în care eșți mai avansat!

Ține minte toate aceste aspescte, documentează-te și acționează în consecință, cu un plan bine pus la punct în vederea atingerii scopului tău! Succes!

P.S. Ai grijă ce faci și pe partea de nutriție!

Gabriel Gheoca

Citește și articolul: Să slăbești nu este ușor, dar este simplu! Află acum secretul

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.