WeAreNATO – eveniment de informare – România în NATO de 14 ani

WeAreNATO – eveniment de informare – România în NATO de 14 ani

97
0
DISTRIBUIȚI

WeAreNATO – „România în NATO – 14 ani”

Aula Magna, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, 7 iunie 2018, ora 10:00.

„Fiecare dintre noi avem un rol important în apărarea valorilor care ne unesc. Cu toții suntem NATO!” ~Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO~

În contextul de securitate actual, dar și al respectării angajamentelor de apărare colectivă asumate de România în cadrul alianței NATO, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, prin Institutul Transfrontalier de Studii Internaționale și Justiție Penală, va găzdui joi, 7 iunie 2018, începând cu ora 1000, evenimentul de informare publică #WeAreNATO organizat în parteneriat cu Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cadrul Camerei Deputaților și Consiliul Județean Galați, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Educației Naționale, precum și al Jandarmeriei Române.

Împreună se dorește crearea pentru tinerii gălățeni a unei platforme de diseminare a acelor valori, politici și activități care definesc Alianța, garant al libertății și securității în spațiul nord-atlantic. Evenimentul se va desfășura sub cupola #WeAreNATO, proiect organizat în mai multe țări aliate pentru a crește încrederea publicului tânăr în capacitatea structurii de a proteja populația și teritoriul aliat. Tinerii vor avea oportunitatea de a înțelege modul de funcționare al organismului politico-militar NATO, cât și implicarea comună a forțelor armate în cadrul operațiilor și exercițiilor conduse sub această egidă.

De asemenea, pentru a marca eforturile conjugate în materie de securitate și cooperare, o altă componentă a acestui eveniment este reprezentată de întâlnirea dintre mediul academic universitar local și reprezentanți ai cercetării care asigură progresul tehnic în domeniul militar. Provocările complexe ale mediului de securitate dinamic necesită un răspuns adaptat, care să construiască și să consolideze autonomia strategică specifică prin încurajarea cercetării și inovării în domeniul apărării.

Jurnaliștii interesați de eveniment sunt invitați la o declarație de presă joi, 7 iunie, între orele 9.15-9.45, în sala Nicolae Titulescu (AE106) din cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Str. Domnească, nr. 111.

Citește și articolul: Primăria Galaţi scurtează timpii de eliberare a Certificatului de Urbanism

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.