Weekend muzical cu note de vacanță la Teatrul Nae Leonard

Weekend muzical cu note de vacanță la Teatrul Nae Leonard

60
0
DISTRIBUIȚI
Weekend muzical cu note de vacanță la Teatrul Nae Leonard

Pentru că vremea frumoasă ne aduce aminte de vacanță, sâmbătă, 13 octombrie 2018, la ora 18:00, Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard vă invită să vizionați spectacolul „O familie trăsnită”, „o comedie pentru toate vârstele, o poveste care se întâmplă în vacanţă, la mare, în căldura verii, când raţiunea se odihneşte, iar simţurile pulsează, dornice de aventură”. Victor Zaharia, regizorul spectacolului, a descoperit în textul lui George Mihalache „o structură şi un ritm de vodevil autentic, pe un calapod al comediei dell’arte, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate și servitori agili. Demersul nostru artistic a constat în a adapta şi reinterpreta scenariul în stilul şi viteza comediei americane de la mijlocul secolului al XX-lea și de asemenea, de a dobândi exactitatea și precizia necesare pentru realizarea efectelor comice. În distributie vor evolua artiștii deja consacrați ai teatrului MARIANA PISICĂ, ADINA LAZĂR, IONUŢ NEGRIŞANU, PAUL BUŢA, MITICĂ BELCIUGAN, VIORICA MĂRĂNDICI, CRISTINA VASOPOL, cărora li se va alătura COSTEL DONOSE, un tânăr actor ce va debuta în rolul Mișu Georgescu în acest spectacol de revistă.

Duminică, 14 octombrie, începând cu ora 18:00, nota de bună dispoziție va continua într-o pagină muzicală de succes, opereta „La calul bălan” de Ralph Benatzky. Opereta s-a jucat prima oară la Berlin în 1930 și a fost considerată o adevărată revoluție a genului, precedând opereta modernă. Apoi a urmat succesul de la Viena, având în distribuție mari actori ai timpului, totul culminând cu triumful de la Paris unde s-au jucat patru ani în șir cu casa închisă câte 10 spectacole pe săptămână.

Muzica bună, libretul alert, coregrafia dinamică și soliștii cu har și farmec sunt concepția scenică a unei regretate creatoare de poveste a artei teatrale românești, doamna regizor Migry Avram Nicolau. Acest melanj al profesionalismului artistic recomandă montarea gălățeană drept una de referință. În reprezentația de duminică îi veți putea urmări pe soliștii SILVIA ALICE NIȚĂ, FLORIN BOBEI, MIHAELA ALEXA, VALENTIN VASOPOL, ADINA LAZAR, ADRIAN TURCANU, OVIDIU GHIOC, PAUL BUŢA, GABRIEL ZĂNOAGĂ, COSTEL DONOSE, ELISABETA ROMILA, SEBASTIAN BĂNCILĂ alături de orchestra, corul și baletul Teatrului, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi.

Citește și articolul: Ateliere de tehnologie în domeniul modelării și imprimării 3D la Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.