Weekendul veseliei la Teatrul Național de Operă și Operetă

0
69
la calul bălan

Sâmbătă, 2 februarie, la ora 18:00, teatrul muzical ne propune să nu ne mai grăbim și să stăm puțin la taclale ca în vremurile tihnite de demult, savurând pe îndelete poveștile personajelor imaginate de scenaristul și regizorul Octavian Jighirgiu în spectacolul de revistă Amor cu parfum de altădată: „Păţaniile protagoniştilor, asezonate cu sonorităţi din perioada interbelică şi îmbrăcate în haine vintage, redeschid pentru un ceas şi jumătate o fereastră spre aroma trecutului. Umorul, filtrat prin culori sepia, completează – alături de dansurile specifice perioadei – tabloul unei epoci cu un parfum aparte”. În spectacol, alături de orchestra de revistă condusă de dirijorul Nicolae Mantu și de baletul teatrului excepțional în coregrafia imaginată de Edi Stancu, îi veți putea urmări pe soliștii și actorii: Mariana Pisică, Cristina Vasopol, Cristina Isabela Ionașcu, Anton Mihail, Valentin Vasopol, Adrian Mărginean, Paul Buţa, Viorica Mărăndici, Mitică Belciugan, Florentina Andronic.

Duminică, 3 februarie, începând cu ora 18:00, nota de bună dispoziție va continua într-o pagină muzicală de succes, opereta La Calul Bălan de Ralph Benatzky. Opereta s-a jucat prima oară la Berlin în 1930 și a fost considerată o adevărată revoluție a genului, precedând opereta modernă. Apoi a urmat succesul de la Viena, având în distribuție mari actori ai timpului, totul culminând cu triumful de la Paris unde s-au jucat patru ani în șir cu casa închisă câte 10 spectacole pe săptămână.

Muzica bună, libretul alert, coregrafia dinamică și soliștii cu har și farmec sunt concepția scenică a unei regretate creatoare de poveste a artei teatrale românești, regizoarea Migry Avram Nicolau. Acest melanj al profesionalismului artistic recomandă montarea gălățeană drept una de referință. În reprezentația de duminică îi veți putea urmări pe soliștii Silvia Alice Niță, Florin Bobei, Mihaela Alexa, Valentin Vasopol, Adina Lazăr, Adrian Țurcanu, Ovidiu Ghioc, Paul Buţa, Gabriel Zănoagă, Costel Donose, Elisabeta Romila, Sebastian Băncilă alături de orchestra, corul și baletul Teatrului, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi.

Prețul întreg al fiecărui spectacol este de 21,6 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 10,8 lei. Pentru informații suplimentare, publicul este invitat să sune la numărul de telefon 0236.418.912 (Secretariat), iar pentru rezervări de bilete la 0236.465.599 (casierie) sau poate scrie pe adresa de e-mail contact@naeleonard.ro.

Citește și articolul: Micul Prinț – spectacol pentru oameni mari – din nou la Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.