West Side Hallo Fest – Când are loc cel mai mare festival de Halloween din țară?

0
West Side Hallo Fest – Când are loc cel mai mare festival de Halloween din țară

De la an la an, Halloween devine o sărbătoare tot mai apreciată și în România. Produsele tematice devin prezențe de prim-plan în magazine în luna octombrie, iar în apropierea datei de 31 octombrie sunt organizate petreceri cu costume și alte evenimente specifice.

În 2023, în București va fi organizat cel mai mare festival din țară dedicat sărbătorii de Halloween. Între 27 și 29 octombrie, Primăria Sectorului 6 îi așteaptă pe bucureșteni și pe turiști în zona Lacul Morii, unde se va desfășura West Side Hallo Fest.

Evenimentul va include concerte în aer liber, trasee misterioase și un concurs de costume. În total, 42.100 de metri pătrați vor fi transformați pentru a transmite atmosfera de Halloween. Insula, digul, dar și o parte de la baza lui vor fi amenajate cu decoruri specifice. Organizatorii vor folosi 15,5 tone de dovleci – atât pentru decor, cât și pentru atelierele de sculptat și pictat. Lucrările astfel rezultate vor fi subiectul unei expoziții de dovleci. De asemenea, unii dovleci vor fi transformați în felinare care vor lumina o parte a lacului.

Halloween, o sărbătoare devenită franciză de succes

În Statele Unite ale Americii, sărbătoarea de Halloween a fost răspândită în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi. Devenită un moment preferat al anului, celebrarea Halloween s-a preluat în foarte multe țări, având potențialul imens al unei francize de mare succes.

Numele Halloween și diverse referințe apar în cărți, filme și jocuri de succes. Printre cele mai recente producții cinematografice: Hubie Halloween, film din 2020 cu Adam Sandler, Sadie Sandler, Paris Berelc, Julie Bowen, June Louise Squibb și Steve Buscemi.

Poate cel mai vechi joc video cu Halloween este jocul cu același nume creat în 1983 pentru Atari 2600 (prima consolă de jocuri de succes), inspirat din seria de filme Halloween. Între timp, alte jocuri au fost dezvoltate, inclusiv la cazino online, acolo unde spiritul acestei sărbători a fost preluat în jocuri ca la aparate precum Halloween Jack de la NetEnt sau Halloween Fortune de la Playtech (L1160657W000330 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!).

Ce se va întâmpla la West Side Hallo Fest 2023

Numeroase momente artistice, inclusiv concerte rock, sunt parte din programul celui mai mare festival de Halloween din România. Pe scenă vor urca trupele Cargo și The Rock (cea mai apreciată trupă românească de tribute AC/DC), Iuliana Beregoi și Dora Gaitanovici.

Zona Parcului Crângași și a Lacului Morii vor transmite atmosfera de festival. La baza digului se va amenaja o zonă cu vânzare, cu flori, plante și dovleci sculptați și pictați. Pe dig, vizitatorii vor fi întâmpinați de statui vivante, costumate tematic. Pe întreaga porțiune a promenadei amenajate, trecerea se va face pe sub arcade uriașe, de câte cinci metri înălțime fiecare, decorate de către peisagiștii Primăriei Sectorului 6. Există și un trenuleț care asigură transport gratuit de la Mehadia spre Insulă și înapoi.

Pe lista de resurse de distracție se mai remarcă un labirint cu trasee misterioase realizat din 1000 de baloți din paie, ateliere de confecționat măști, căsuța dulciurilor, zone pentru organizarea de jocuri tematice. Insula va fi decorată de celebrul florist Nicu Bocancea, dar și de profesorii și studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Mai mult decât atât, cei de la Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România vor pregăti o paradă de costume, machiaj și coafuri. Pe insulă vor fi prezenți 50 de comercianți și nu vor lipsi preparatele din dovleac. Va fi pregătită chiar o rochie de senzație, din frunze de toamnă, creație reinterpretată după cea care apare în celebrul videoclip “November Rain” al trupei americane Guns N’ Roses.

West Side Hallo Fest mizează pe 40.000 de vizitatori care primesc acces gratuit, dar sunt încurajați să vină costumați în spiritul Halloween. Programul va începe la ora 12.00 în prima de zi festival, iar sâmbătă și duminică, de la ora 10.00.

Citește ultimele articole:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.