Workshop și conferință educațională despre parenting cu Otilia Mantelers

0

Pe 30 iunie, Otilia Mantelers, psiholog și specialist în parenting, vine la Galați! Cunoscută în România pentru modul în care susține importanța jocului în creșterea copiilor, Otilia a încheiat patru formări în psihoterapia traumei, practicată cu clienții săi și cu grupurile de lucru pe care le facilitează.

Organizate cu echipa FasTracKids Galați, Otilia va susține pe 30 iunie un workshop și o conferință educațională despre parenting.

fashiondays.ro

Workshop-ul Parenting Conștient are loc între orele 09:00 – 12:00. Părinții, sub îndrumarea Otiliei, își vor răspunde la întrebări precum: ”Ce spune despre tine ca mamă / tată, faptul că fetița ta nu ia note bune?” sau ”Care e frica ta atunci când băiatul tău nu doarme / se bate la grădi / nu se integrează la școală?”. Se ajunge astfel la un lucru terapeutic al părintelui, facilitat fie prin metoda Somatic Experiencing, fie prin întrebări care să ghideze, fie prin metoda Compassionate Inquiry a lui Gabor Mate. După o intervenție terapeutică de 15-20 minute pentru părinți, Otilia va oferi și ghidaj concret pentru abordarea situației prezentate de părinte.

Tot în aceeași zi, între orele 17:00 – 20:00, se va desfășura conferința educațională Stima de Sine a Copilului Tău. Majoritatea părinților își doresc pentru copiii lor tot ce e mai bun: încredere în sine, putere, un sens bun al existenței, relații autentice cu cei din jur, succes la școală și la locul de muncă. Întrebările cele mai arzătoare sunt cum îți ajuți copilul să atingă toate aceste aspecte, cum tratezi momentele în care copiii nu excelează la ceea ce și-au dorit părinții pentru ei. Studiile recente arată că reușita copilului este direct proporțională cu stima lui de sine; iar diferența dintre copiii/adulții care se bucură în a trăi și a explora viața și cei care trec prin viață neexplorând-o este dată de gradul său de stimă de sine; stimă de sine pe care mulți dintre adulți o caută și la maturitate. În cadrul conferinței, vei descoperi împreună cu Otilia Mantelers CUM le arăți copiilor dragostea necondiționată! Iată câteva dintre temele abordate la această conferință:

  • subiectele pentru care părinții își ceartă cu precădere copiii, care reprezintă de fapt, puncte de durere pentru părinți: minciuna, sexualitatea;
  • lucrurile pe care le fac părinții ca să le scadă stima de sine: rușinarea (nevoită), neacceptarea, morala excesivă, critica, judecata;
  • dependențele (de mâncare, ecrane, de persoane etc.), promisiunile neținute, competiția, școala, faptul că au anumite emoții “neplăcute”,
  • cum le arăți copiilor că îi accepți ca părinte, chiar și atunci când fac ceva greu de tolerat;
  • cum îi ajuți pe cei mici să își recapete puterea atunci când alți copii/adulți îi fac să nu se mai placă pe sine, să nu se mai simtă buni și frumoși;
  • cum îi ajuți pe copii să spună NU atunci când au nevoie să facă acest lucru și cum accepți când nu pot pune limite celorlalți.

Locurile pentru workshop-ul Parenting Conștient sunt limitate, iar dacă rezervi un loc până pe 20 iunie ai parte de reducere la taxa de participare!

epantofi.ro

Pentru mai multe detalii și rezervări, sună la numărul: 0727 881 690.

Citește și ultimele articole:

top-shop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.