În minivacanţă puteţi merge la Zătun sau în Pădurea Gârboavele

În minivacanţă puteţi merge la Zătun sau în Pădurea Gârboavele

392
0
DISTRIBUIȚI

Pentru minivacanţa de 1 iunie gălăţenii au la dispoziţie zonele de agrement de la Pădurea Gârboavele şi Zătun, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Pe 1 iunie intrarea la Grădina Zoologică pentru copii este gratuită. Joi şi vineri programul de vizitare este între orele 10:00 şi 18:00 iar sâmbătă şi duminică între orele 10:00 şi 20:00.

Pădurea Gârboavele, zonă tradiţională de petrecere a timpului liber, oferă posibilităţi de relaxare şi turism. Amenajările existente în zona turistică cuprind: peste 200 de grătare; mese, bănci, umbrare, cosşri de gunoi din lemn; mese şi bănci din metal; 3 locuri de joacă pentru copii; teren de sport; 3 grupuri de pubele selective; 3 grupuri de containere pentru depozitarea gunoiului menajer; toalete ecologice.

De asemenea, se poate vizita Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele, în suprafaţa totală de 230 ha. O suprafaţă de 217 hectare din teritoriul Ariei Naturale Protejate Pădurea Gârboavele a fost declarată “Sit de Importanţă Comunitară” şi este parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Taxele de ecologizare şi cele de acces cu autovehiculul în Pădurea Gârboavele au fost eliminate.

Vizitatorii bazei de agrement Zătun beneficiază de urmatoarele facilităţi: zonă de popas pentru relaxare în aer liber (prevazută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe); 23 de grătare; 40 de bănci; 15 mese; zonă de plajă; 17 căsuţe; locuri de joacă; 45 de pontoane; 6 refugii amenajate în stil tradiţional; foişoare de observare a faunei şi florei.

Taxele pentru accesul la Balta Zătun sunt: taxa pentru pescuit – 60 lei/zi lumină; taxa pentru închiriere căsuţă – 70 lei/zi (24 ore); taxă pentru acces şi agrement – 10 lei/zi; taxă parcare – 5 lei/zi; taxă organizare concursuri pescuit – 100 lei.

Sursa: Monitorul de Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.