Zilele Dunării 2017 vor transforma Galaţiul în ”Capitala europeană a Dunării”

0
717

Anul acesta, Ziua Dunării va fi sărbătorită la Galaţi timp de patru zile, în perioada 29 iunie – 02 iulie, cu manifestări culturale, recreative şi sportive de mare anvergură. Primăria doreşte un eveniment cum nu a mai fost, care va cuprinde minicroaziere pe Dunăre, Summer Parade, Esplanadele muzicii, Expoziţia “Galaţi – Capitala Dunăreană a României”, un concurs naţional de tenis pentru seniori, “Cupa Dunării”, concurs de ciclism montan urban, Crossul Dunării precum şi alte evenimente culturale.

Minicroaziere pe Dunăre

În una din zilele din perioada 29 iunie – 02 iulie se vor realiza plimbări pe Dunăre cu durata de 2 ore pentru 500 de persoane, iar în zona pontoanelor se vor aranja zone care să constituie imaginea vremurilor de altădată. Tinerii, vârstnicii, artiştii amatori şi profesionişti vor purta ţinute specifice şi vor încerca să repete cât mai fidel atitudinea şi comportamentul personajelor vremurilor de altădată.

Summer Parade

Pe 30 iunie 2017, în intervalul orar 17.00-20.00, se va desfăşura Summer Parade. Zona de plecare va fi de la aleea pietonală de la P-uri (Elice), iar sosirea va fi la Grădina Publică, la Statuia lui AI. loan Cuza. Un număr important de participanţi vor parcurge strada Domnească în sunetul muzicii, într-o ambianţă vie şi dinamică. În zona de sosire se va organiza un flash-mob marinăresc, prin intermediul căruia gălăţenii vor avea ocazia să îşi exprime dorinţa ca şi oraşul Galaţi să se înscrie pe lista oraşelor ai căror locuitori se solidarizează pentru atingerea unor recorduri.

Esplanadele muzicii

Pe 1 iulie, între orele 17.00 şi 21.00, în Piaţa Domnească va fi organizată o serată la care vor participa cât mai mulţi gălăţeni, dar şi oaspeţii oraşului, care vor fi invitaţi să participe dansând pe acordurile unor valsuri celebre. Tot în cadrul acestui eveniment se vor prezenta genuri muzicale diferite, care să corespundă aşteptărilor unei asistenţe cât mai numeroase.

Expoziţie: “Galaţi – Capitala Dunăreană a României”

Perioada de desfăşurare este 30 iunie – 2 iulie, la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi, unde se va organiza o expoziţie de arte plastice şi/sau vederi/ imagini/ fotografii cu Galaţiul de altădată. În ziua de 1 iulie se va organiza o dezbatere istorică cu privire la Galatiul de altădată, iar în una din zilele de 1 sau 2 iulie va fi organizat un concert acustic cu muzică live (fără staţii de sunet, fără boxe) în faţa Universităţii.
În paralel cu celelalte evenimente, în perioada 30 iunie – 2 iulie se va desfăşura o campanie care încurajează cititul: ”Selfie cu cartea pe care o citesc!” (cei care doresc să participe la campanie trebuie să posteze pe pagina oficială de Facebook a evenimentului, în perioada menţionată, poze selfie cu cărţile pe care Ie citesc în prezent, cu menţiunea să adauge la descrierea pozei un cuvânt descriptiv al cărţii. În ultima zi a campaniei va fi organizată o tragere la sorţi şi trei norocoşi vor fi premiaţi cu lectură.
În holul Universităţii va fi amenajat şi amplasat un stand cu cărţi, “Lipeşte-te de-o carte!”, iar cei doritori vor putea sa îşi aleagă o carte pe care o vor lua cu ei.

Concurs naţional de tenis seniori ”Cupa Dunării”

Competiţia va avea loc în perioada: 29 iunie – 2 iulie. La acest eveniment vor fi invitaţi jucători de tenis din toată ţara. Vor fi organizate tablouri de joc pentru următoarele grupe de vârstă: 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65 ani – la simplu, şi 40, 50 şi 60 ani – Ia dublu.

Concurs de Ciclism montan urban

Concursul va fi organizat în zilele de 1 şi 2 iulie şi se va desfăşura în Valea Ţiglinei. La eveniment vor participa biciclişti amatori, dar şi ciclişti legitimati FRC. Se vor oferi premii în valoare de minim 9.000 lei şi se va organiza o tombolă cu premii, în care premiul cel mare să fie o bicicletă performantă, dar s evor oferi şi alte 50 de premii (piese şi accesorii pentru bicicletă).

Crossul Dunării

Competiţia se va desfăşura sub sloganul “2.858 de gălăţeni pentru 2.858 de km” şi va avea loc pe Faleza Inferioară. Sunt aşteptaţi să participe în special copiii, care vor fi premiaţi pe grupe de vârste, acestora acordându-li-se diplome, medalii şi trofee.

Sursa: Monitorul de Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.