Ziua Internațională a Astronomiei – sărbătorită la Observatorul din Galați

0
Ziua Internațională a Astronomiei - sărbătorită la Observatorul din Galați

Pe 11 mai 2019, la nivel mondial este Ziua Internațională a Astronomiei (Astronomy Day). Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va marca acest eveniment printr-o serie de activități, după următorul program: 19.00 – 21.00, Conferință cu publicul în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor”; 21.00 – 24.00, dacă vremea va fi favorabilă, observaţii astronomice nocturne pe Terasa de Observaţii Astronomice. Se vor observa munţii şi craterele de pe Lună, roiuri de stele, stele duble, etc. În acelaşi timp se vor prezenta şi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.

Intrarea este liberă la Ziua Internațională a Astronomiei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, începând cu ora 19.00, ultimul vizitator intrând la ora 23.30. Accesul se face doar pe la poarta dinspre Punctul Trecere Bac.

În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Citește și articolul: Parcul Cloșca din Galați – fără mucuri și deșeuri, pe 11 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.