Te invit în lumea mea albastră! – Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

0
Te invit în lumea mea albastră! - Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

Primăria municipiului Galați anunță că în data de 2 aprilie 2019, de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, prin intermediul Centrului de Zi pentru Copii cu Autism, va organiza, în Grădina Publică, începând cu ora 11.00, activităţi educative, recreative, sportive şi de socializare sub deviza “Te invit în lumea mea albastră!”.

La eveniment vor participa 51 de copii beneficiari ai serviciului social, însoţiţi de părinţi, bunici, reprezentanţi legali. Activităţile se vor desfăşura cu participarea tuturor beneficiarilor, specialiştilor şi a reprezentanţilor legali. Vor fi jocuri distractiv – educative:

  • desene pe asfalt – coordonator ergoterapeut;
  • ștafetă sportivă – coordonator kinetoterapeut;
  • concurs de biciclete şi trotinete – coordonator maseur;
  • dansuri,
  • jocuri distractive,
  • muzică,
  • voie bună – activitate de socializare,
  • relaţionare – coordonatori asistent social, psihopedagog, psiholog.

În aceeași zi, clădirea Primăriei municipiului Galați va fi luminată în albastru, între orele 20.00 și 21.00, municipalitatea răspunzând astfel inițiativei APCA Galați – Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism – Galați.
La eveniment sunt așteptați toți cei care vor să se alăture cauzei persoanelor afectate de autism. În același context, doritorii sunt invitați, în semn de solidaritate, să poarte un accesoriu de culoare albastră, urmând să fie împărțite trecătorilor pliante intitulate ”10 gesturi simple prin care poți ajuta o persoană cu autism”, care cuprind informații esențiale și necesare despre cum pot fi ajutate și integrate persoanele cu acest diagnostic.
APCA Galați – Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism – Galați va marca Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului printr-o serie de activități specifice, una dintre acestea fiind evenimentul „Light it up Blue”, desfăşurat la nivel mondial simultan în toate oraşele mari ale lumii, inclusiv în România, manifestare care presupune iluminarea în albastru a celor mai reprezentative clădiri din fiecare comunitate, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de autism.

~Autismul este RECUPERABIL – Cel mai frumos luptăm ÎMPREUNĂ !~

Sursa: Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galați

Citește și articolul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.