18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor – sărbătorită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
124

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2017, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977. Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Vizitatorii vor putea vedea următoarele expoziţii deschise la muzeu: “Arii protejate din judeţul Galaţi”, “Păsări fără secrete”, “Minerale şi cristale” şi „Exponatul lunii – Fragmente fosolizate de mamut lânos (femur şi molar)”. Bineînţeles, Acvariul îi aşteaptă pe gălăţeni să redescopere minunata lume a peştilor prin intermediul expoziţiilor permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali” şi „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”. Deasemenea, Planetariul din cadrul Observatorului Astronomic invită publicul pentru a urmări proiecţii spectaculoase din domeniul astronomiei.

În Grădina Botanică iubitorii de natură se pot relaxa într-un cadru plăcut şi liniştit. Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. ICOM susţine, în continuare, iniţiativele internaţionale, programele de parteneriat şi activităţile multilaterale, care se desfăşoară în toate muzeele care fac parte din Consiliu. Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2017 este în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului (Grădina Botanică, Acvariu, Muzeu, Planetariu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.