4 Februarie – Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului

4 Februarie – Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului

192
0
DISTRIBUIȚI
4 Februarie -Ziua Mondiala impotriva cancerului

4 Februarie a fost desemnată Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului. În memoria celor care au pierdut lupta în susținerea celor care continuă să lupte și a acelora care au reușit să învingă boala. Continuați să luptați, fiți puternici! Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este o iniţiativă a Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului – Union for International Cancer Control (UICC), organizaţie neguvernamentală care uneşte comunitatea de luptă împotriva cancerului în vederea reducerii poverii globale prin cancer, promovării echităţii şi integrării controlului cancerului în agenda mondială pentru sănătate şi dezvoltare.

În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani). Trebuie întreprinse acțiuni urgente pentru a crește gradul de conștientizare asupra cancerului și dezvoltarea unor strategii practice pentru a aborda povara prin cancer, deoarece inegalitățile globale în privința accesului la prevenire, tratament și îngrijiri paliative sunt în creștere exponențială.

Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate și comunică un mesaj simplu: „Port banderola, pentru că îmi pasă!”. Semnificația banderolei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității, astfel încât bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă.

Alatura-te evenimentului pentru a-i incuraja pe cei care trec prin aceasta lupta: Duminica, 04.02.2018, incepand cu ora 10.00, la “Elice”.

Citeşte şi  Tu crezi că sănătatea este bunul cel mai de preţ? Încearcă acest Detox…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.