15 octombrie – Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini

0

Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini este sărbătorită anual pe 15 octombrie și are ca scop conștientizarea importanței spălatului mâinilor cu săpun.

Prima dată a fost sărbătorită în anul 2008, când peste 120 de milioane de copii din 70 de țări diferite s-au spălat pe mâini cu săpun. De atunci cu ocazia evenimentului, peste 200 de milioane de persoane sunt implicate în acțiuni de informare privind necesitatea spălatului pe mâini, susținute de instituții guvernamentale și internaționale, organizații ale societăților civile, companii private sau persoane fizice.

Despre spălatul pe mâini

  1. Spălatul pe mâini este ușor!

Toată lumea poate avea grijă de siguranța sa, a familiei sale sau a întregii comunității prin simplul fapt de a se spăla pe mâini. Sunt necesare doar două lucruri: săpun și puțină apă.

2. Spălatul pe mâini este eficient

Dacă spălatul pe mâini este practicat cu regularitate (după mersul la toaletă, înainte de a mânca), acest lucru poate reduce riscul de îmbolnăvire cu infecții precum gripa sau Ebola.

3. Spălatul pe mâini este accesibil

Un studiu realizat de Buffalo Edu în anul 2017 a ajuns la concluzia că oamenii folosesc săpunul mai mult la spălatul rufelor decât la spălatul pe mâini. Acest lucru demonstrează că nu prețul este principala barieră pentru ca toată lumea să se spele mâini.

Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini 2020

Tema de anul acesta este ”Igiena Mâinii pentru Toți”. Scopul principal este ca toată lumea să se implice prin diverse acțiuni pentru a crește gradul de conștientizare a importanței spălatului pe mâini.

Citește și: Tu dezinfectezi sau doar cureți pardoselile? Află care sunt pașii corecți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.