Tu știi care sunt zonele special amenajate pentru grătare în Galați și...

Tu știi care sunt zonele special amenajate pentru grătare în Galați și Brăila?

2733
0
DISTRIBUIȚI
Tu știi care sunt zonele special amenajate pentru grătare în Galați și Brăila

Dacă tot a venit sezonul cald și o mare parte din oameni preferă să își petreacă weekend-ul în aer liber, făcând un grătar alături de familie sau de prieteni, toată lumea ar trebui să știe unde poate să facă acest lucru și în ce spații special amenajate, pentru a nu dăuna mediului înconjurător. Află care sunt zonele special pregătite pentru grătare în Galați și Brăila!

  • Galați

Pădurea Gârboavele se află în topul preferințelor gălățenilor. Intrarea costă 1 leu de persoană, iar pentru accesul cu autoturismul se plăteşte şi o taxă de 5 lei. În aceşti bani, administratorul vă oferă un sac de menaj pentru strângerea gunoiului, care ne ajută să păstrăm locul curat.
Plaja Dunărea este oficial închisă, dar, cu toate acestea, oamenii încă mai pot pătrunde în locurile pentru grătare pentru o taxă modică de 4 lei pentru copii, 6 lei pentru adulți și încă 6 lei pentru persoanele ce vor să intre cu autoturismul.
Lacul Brateș este perfect pentru un grătar și pentru a sta pe plajă. Gălățenii pot beneficia de spațiul amenajat pentru grătare și de o zi pe plajă pentru suma de 5 lei de persoană. Mașinile nu sunt permise în incintă.
Suplimentar, pentru cei ce vor să facă un grătar și să pescuiască, balta privată de la Doi Salcâmi este alegerea bună. Aici se poate închiria o baltă pentru 100 de lei (200 de lei balta mare) și se poate petrece și noaptea în casuțele de pe malul bălții pentru 100 de lei în plus.

Grătarul și pescuitul în același loc
Lacurile Zătun şi Vânători. La Lacul Zătun taxa de pescuit este de 100 de lei de pescar, însă aici se poate face şi doar agrement, fără lansete. Intrarea costă 5 lei, administratorul spune că există pontoane pentru pescuit, grătare amenajate, foişoare şi chiar un parc pentru copii. Posibilitatea de a pescui la grătar este oferită şi de Lacul Vânători (Lacul Partidului), accesul se face contra taxei de 5 lei. Pensionarii, studenţii şi elevii au reducere, biletul fiind 4 lei. Tot 4 lei costă şi intrarea cu autoturismul în incintă, iar pescuitul se face contra sumei de 9 lei / undiţă / 2 ore.

  • Brăila

După ce s-au interzis grătarele în Pădurea Stejarul, brăilenii mai pot face un picnic doar la Lacul Sărat. Altfel, pentru încălcarea acestei legi, oamenii vor fi amendați de cei de la Garda Mediului cu sume cuprinse între 100 și 300 de lei.

Grătarul și pescuitul în același loc
Balta Movileni
Situată în apropierea șoselei DN25 Galați – Tecuci, la 15 km de Brăila, balta Movileni are o suprafață de 20 hectare. Fiecare loc de pescuit este amenajat cu podețe de pescuit. Se permit două bețe cu cate două cârlige. La balta Movileni se pot prinde diverse tipuri de pești.
Balta Blasova
O altă opțiune de bălți în Brăila este balta Blasova, situată la 20,6 Km distanță de Brăila. Balta Blasova are o suprafață de 5 hectare, malurile fiind despărțite de un luciu de apă cu o lățime de 300 metri. Un pescar poate reține maxim 5 Kg de pește și toate exemplarele care nu depășesc 2 Kg se vor elibera. De asemenea, această baltă de pescuit din apropierea Brailei permite instalarea cortului, grătarului,  pescuitul noaptea și plantarea cu navomodele.

Mai cunoști și alte locuri special amenajate în Galați și Brăila? Lasă-ne un comentariu în care să ne spui unde obișnuiești tu să faci grătar și să mergi la pescuit.

Citește și: Poliția Locală ne informează ce sancțiuni contravenționale riscăm

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.