Asociatia educationala EDU21, Facultatea de Inginerie din Galati si Centrul de Excelenta – Prelucrarea Polimerilor din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati organizeaza Programul 3D Mind. Acesta se desfasoara sub patronajul Academiei de Stiinte Tehnice din Romania.
Copilul tau poate participa la un program revolutionar pentru dezvoltarea inteligentei spatiale si a competentelor STEAM: programare asistata pe calculator (modelare 3D) si imprimare 3D.
Detalii: Acest program este pentru copiii de vârsta 8 – 13 ani.
Notiuni introductive de proiectare asistata de computer: Instruirea asistata de calculator reprezinta o metoda care asigura corelarea activitatii de grup cu cea independenta. Are loc interactiune mai complexa, nemijlocita, intre cei prezenti in sala, dar si cu cei din mediul online, permitand confruntari intre mai multe puncte de vedere si experiente diferite; Dobandind cunostinte si aptitudini elementare privind modelarea obiectelor cu ajutorul calculatorului, prezentate pe intelesul lor, ei vor avansa pas cu pas prin captivanta lume a tehnologiilor de modelare 3D în CAD (Computer Assisted Design); Principalele avantaje sunt dobandirea, in cel mai atractiv mod, a unor cunostinte de geometrie plana si in spațiu, dar și familiarizarea cu notiuni simple de CAD, apropiindu-se firesc de lumea imprimatelor 3D.
Notiuni introductive de imprimare 3D: Tehnologiile noi au devenit prioritare într-o societate in continua schimbare, iar in viitorul apropiat cunostintele de imprimare 3D vor fi indispensabile. Vor fi necesare pentru majoritatea utilizatorilor de imprimante deoarece domeniile de aplicabilitate ale imprimarii 3D sunt, practic, infinite: inginerie, arhitectura, arte, medicina etc; In viitorul apropiat modelarea 3D va deveni la fel de raspândita precum web design-ul. Iar acest program ajuta copiii sa parcurga cele mai logice etape de la antrenamentul inteligentei spatiale si pana la printarea 3D.
Cine poate participa
– pentru grupa de initiere (8 – 10 ani) participantii trebuie sa poata efectua operatii matematice elementare (adunare, scadere) si sa aiba cunostinte minimale de lucru pe calculator, utilizarea mouse-ului cu usurinta;
– participantii din grupa de aprofundare (11 – 13 ani) trebuie sa poata efectua operatii matematice elementare (adunare, scadere, inmultire, impartirea) inclusiv cu numere zecimale) si sa aiba cunostinte medii de lucru pe calculator, utilizarea mouse-ului si tastaturii cu usurinta;
Lucrarile realizate de copii vor fi expuse in spatiul expozitional deschis al Facultatii de Inginerie.
Data de incepere va fi anuntata ulterior, dupa formarea grupelor. Programul se va desfasura pe parcursul anului scolar 2018 – 2019 cu ateliere saptamanale in weekend. Locația este Scoala Gimnaziala nr. 28, Str. Rosiori Nr. 31. Taxa per copil per atelier este de 45 lei la care se acorda un discount suplimentar pentru grupuri de minim 4 copii sau pentru rude de 10%. Plata se va face lunar in avans. Numarul de locuri este limitat.
Inscrierile se fac prin trimiterea unui e-mail la adresa mioara.manaila@gmail.com in care trebuie sa mentionati varsta copilului/copiilor si datele d-voastra de contact.
Citeşte şi articolul Colectare gratuită de deșeuri electrice și tombolă cu premii în Galați