Atelier de consultare locală la Galaţi pe 03 februarie, mecanismul prin care tinerii și „oamenii cu putere de decizie” se întâlnesc, comunică eficient și împreună pun bazele unor metode și planuri de acțiune bazate pe nevoi reale ale voastre, ale tinerilor. Hai să „aspirăm” împreună la context național în care tinerii sunt ascultați, încurajați și sprijiniți să crească și să schimbe lumea.
Locație: Facultatea de Litere, Corp AS, Sala 103.
Program: 3 februarie – între 10.30 – 15.00
Acest atelier face parte din procesul de consultare a tinerilor în cadrul celui de-al VI-lea ciclu european al dialogului structurat, gestionat de Grupul Național de Lucru privind Dialogul Structurat.
Dialogul structurat este un instrument de comunicare reciprocă între tineri și decidenți în vederea implementării priorităților cooperării europene în domeniul politicilor de tineret la nivel național, regional și local și prin care este asigurată participarea tinerilor în procesul de elaborare a politicilor și strategiilor europene. În prezent, la nivel european procesul de dialog structurat se concentrează pe a identifica opiniile tinerilor ce vor sta la baza viitoarei strategii pentru tineret a Uniunii Europene.
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), în calitate de membră a Grupului Național de Lucru privind Dialogul Structurat, va organiza 5 astfel de ateliere regionale de consultare a tinerilor, la nivelul întregii țări, utilizând instrumentele de consultare proprii. Aceste ateliere sunt o formă de consultare a tinerilor cu privire la subiecte/tematici de interes pentru dezvoltarea lor și pentru participarea lor activă în comunitate.
Despre ce? (aspecte de discuție incluse în atelier)
– Metode de comunicare și interacțiune eficiente cu autoritățile și factorii de decizie – Cum ajung tinerii să fie auziți?
– Care este impactul implicării tinerilor în viața comunității și ce se poate întâmpla dacă aceștia rămân pasivi?
– Implicare tinerilor în comunități rurale și urbane – diferențe, oportunități, abordări
– Educație, rezultatele învățării și piața muncii – care sunt nevoile tinerilor
– Mass-media, fake news, No Hate Speech în mediul online – cum pot tinerii să găsească informații relevante și cum se pot exprima liber, fără a încălca libertatea celuilalt
– Protejarea mediului și dezvoltare durabilă – rolul tinerilor
– Egalitate și incluziune socială – importanța colaborării tinerilor, indiferent de rasă, origine etnică, religie, sex, opinie, apartenență politică, educație, statut social și financiar etc.
– Oportunități de învățare și dezvoltare a tinerilor – instrumente, contexte, resurse
– Programul Erasmus+ și beneficiile lui pentru tineri
Cum? (metode)
– Discuții libere, facilitate
– Brainstorming
– Dezbatere
– World Cafe
Acest atelier este dedicat tinerilor (14 – 30 de ani), tineri activi în comunitățile din care provin și dornici de a se implica în elaborarea politicilor publice din domeniul tineretului.
Costuri asigurate:
Se vor asigura pauzele de prânz și de cafea pentru toți participanții și cazare pentru cei care sunt din afara orașului. Nu sunt asigurate costurile de transport.
Atelier organizat în cadrul proiectului „Implicarea tinerilor în politicile publice de tineret” implementat de ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) în parteneriat cu CTR (Consiliul Tineretului din România), CNE (Consiliul Național al Elevilor) și FITT (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș), finanțat prin programul programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Cum poţi construi o relaţie armonioasă cu propriul copil – sesiuni gratuite
Sursă: Facebook