Dacă ai fi întrebată care e locul cu cele mai multe bacterii din casă, probabil ai răspunde baia, nu? Dar știai că numărul bacteriilor din bucătărie poate fi și de 100.000 ori mai mare decât al celor din baie? Faptul șocant a fost relevat de International Hygiene Home Truths Study.
Mai mult decât atât, studiile arată că în chiuveta de bucătărie se pot găsi mai mulți germeni decât în vasul de toaletă. Dar, pe lângă chiuvetă, există și multe alte locuri pe care deseori omiți să le dezinfectezi și care pot acumula un număr înfricoșător de bacterii.
Vrei să știi care sunt? Iată-le:
Cuprins
Spațiul de sub dulapurile de bucătărie
Dacă ai optat pentru dulapuri de bucătărie cu picioare, de tipul celor care au un mic spaţiu sub compartimente, atunci e bine să știi că acela e unul dintre principalele locuri unde se adaugă praf, firimituri și tot felul de resturi. Tocmai pentru că spațiul acela nu e vizibil, poți tinde să îl neglijezi. Recomandarea specialiștilor este ca, pe lângă măturatul sau aspiratul zonei respective, să folosim și un detergent de pardoseli care nu doar curăţă, ci și igienizează. Formula Asevi Cian are un PH neutru care îi îmbunătățește eficacitatea, dar asigură și eliminarea microbilor de pe pardoseală.
Interiorul cuptorului cu microunde
Dacă obișnuiești să folosești un cuptor cu microunde pentru a încălzi mâncarea, află că, în timp, va adăposti multă grăsime întărită. Deşi nu-i vezi interiorul atunci când intri în bucătărie, este bine ca regulat să îți amintești de el și să îi faci o igienizare corespunzătoare. Un truc pentru a face grăsimea din cuptorul cu microunde mai ușor de curățat este să pui într-un castron apa și zeama de lămâie și să încălzești compoziția până aproape de fierbere. Vei vedea că, ulterior, grăsimea din cuptor va fi mai ușor de îndepărtat.
Sertarul cu tacâmuri-veselă din interiorul dulapului
Pentru că în aceste locuri depozitezi vasele, știm că îți vine greu să îți faci timp pentru a le scoate de acolo și a curăţa locul regulat. Totuși, tocmai pentru că aici ţii farfurii, oale și tacâmuri, aceste locuri nu trebuie neglijate. Căci pe lângă bacteriile pe care nu le putem observa cu ochiul liber, e posibil ca în timp să ai surprize neplăcute de… proporții; precum gândacii.
Mânerele de la ușile dulapurilor și de la frigider
Unele dintre cele mai des uitate locuri la curățenie sunt chiar mânerele, adică acele suprafețe pe care pui cel mai des mâinile. E foarte important ca nicio curățenie să nu rateze mânerele dacă vrei ca munca ta din restul bucătăriei să nu fi fost în zadar. Folosește pentru această sarcină un produs cu triplă acțiune dezinfectantă: bactericidă, fungicidă și virucidă: Gerpostar Plus Asevi care are o formulă fără leșie, ceea ce îl face sigur de utilizat și în spaţiile în care trăiesc copii sau animale de companie. Mai mult decât atât, poți să îl utilizezi pe orice suprafață lavabilă din casă, inclusiv pe jucăriile celor mici (doar să clătești suprafața ulterior).
Tocătorul din bucătărie
Da, acel obiect care îți atinge direct mâncarea pe care o prepari. Food&Hygiene Facts a demonstrat că tocătorul poate reţine o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decât vasul de toaletă (aceleași procente terifiante se aplică și buretelui de vase). Specialiștii spun că nici măcar spălatul regulat după fiecare utilizare nu schimbă prea mult acest aspect. Recomandarea este să ai 2 tocătoare pe care să le alternezi, făcând pauză cu fiecare (timp în care microbii dispar).
Ia spune-ne, știai despre aceste locuri că sunt adevărate palate pentru bacterii? Sau tu le curățai regulat și până să-ți spunem noi?
Te-ar putea interesa și Tu cu ce hobby îți ocupi timpul liber?
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci