Cartierul Brăilița din Brăila este considerat una dintre cele mai nesigure zone ale României. Deși din toate punctele de vedere, este preferabil sa alegi capitala și marile centre universitare, uneori nu pare a fi cea mai bună decizie. O statistică interesantă a fost efectuată în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 cu privire la anumite zone ale țării unde mediul urban poate reprezinta un potențial pericol.
În top 20 al clasificării realizate cu privire la siguranța populației se află cartierul Brăilița, fiind considerat unul dintre cele mai periculoase zone ale României. Acesta este urmat de cartierul Itcani din Suceava, zona Brestei din Craiova și Alecu Russo din Bacău.
Tot din cadrul aceluiași studiu, o dilemă frecventă a fost aceea dacă orașul Brăila este mai sigur decât orașul Galați sau Bacău! După aproximativ 1700 de răspunsuri din partea brăilenilor participanți la acest studiu, orașul Brăila a fost clasificat pe locul 28 din cele 42 de orașe ale României.
De asemenea, conform cercetării, cele mai sigure orașe sunt Oradea, Brașov, Sibiu și Cluj. În ceea ce privește clasificarea la nivel național, cele mai sigure zone citadine sunt reprezentate de Grigorescu – Cluj, Otopeni – Ilfov, Aviaţiei – Bucureşti, Gheorgheni – Cluj şi Racadau – Braşov.
Însă, cu toate acestea, la capătul opus al listei se află cele mai periculoase orașe, precum Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, Vaslui, Piata Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.
Dacă este să privim și din perspectiva istoriei, cele mai sigure regiuni ,,vechi” sunt desemnate de zona Transilvaniei și Crișanei, pe când cele mai periculoase regiuni sunt reprezentate de Moldova și Maramureș.
Fii la curent cu tot ce se întâmplă la tine în oraș cu Revista Explore
Cu toate acestea, studiul realizat arată și faptul că orașele sigure și nesigure pot fi desemnate după numărul de locuitori și după rata șomajului. Având aceste aspecte în vedere, orașele cu peste 300.000 de locuitori și cu o rată a șomajului sub 4% sunt considerate a fi cele mai sigure, pe când orașele cu un număr de sub 100.000 de locuitori și cu o rată a șomajului de peste 8% sunt etichetate ca fiind cele mai periculoase.
Studiul prezentat în rândurile de mai sus este realizat pe un eșantion de 93.532 de persoane și are drept scop informarea cetățenilor cu date despre siguranța vieții în mediul urban.
Află ce fel de personalitate ai în funcție de culoarea părului