miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticoleCe este tempura și cum să o prepari în 5 pași simpli

Ce este tempura și cum să o prepari în 5 pași simpli

Dacă ai încercat cel puțin o dată creveți tempura, cu siguranță ai fost cucerit de textura crocantă și gustul delicios. Ceea ce probabil n-ai știut este că sunt și alte alimente care pot fi gătite sub formă de tempura, iar vestea bună este că poți pregăti tempura foarte simplu, chiar la tine acasă.

Dacă ai încercat cel puțin o dată creveți tempura, cu siguranță ai fost cucerit de textura crocantă și gustul delicios. Ceea ce probabil n-ai știut este că sunt și alte alimente care pot fi gătite sub formă de tempura, iar vestea bună este că poți pregăti tempura foarte simplu, chiar la tine acasă.

Descoperă în continuare totul despre tempura și cum poți să o prepari urmând câțiva pași simpli.

Ce este tempura

Tempura este o tehnică de gătit japoneză, adaptată după modul de preparare a fripturii pe care îl practicau portughezii ce locuiau în orașul Nagasaki în secolul al XVI-lea. În același timp, tempura este și una dintre cele mai populare feluri de mâncare asociate cu Japonia, alături de sushi, iar pe 7 ianuarie este sărbătorită Ziua Națională a Tempura. În țara sa de origine, tempura poate fi găsită aproape oriunde: în restaurante, magazine de tip supermarket, localuri fast-food (noodles shop), dar și la vânzătorii ambulanți.

Tehnica de gătit tempura implică prăjirea în ulei a unor alimente ce sunt date în prealabil printr-un amestec de făină, ouă și apă foarte rece. Acestea se lasă la prăjit până capătă o crustă aurie, iar produsul final este numit tempura. În procesul de gătit nu se folosește panko (pesmet japonez), așa cum susțin unele surse.

Alimentele clasice care sunt gătite folosind tehnica tempura sunt creveții, carnea de pui, legumele și sushi. Însă variațiile moderne de tempura includ banane, ciocolată, jeleuri și chiar înghețată.

Reguli importante de care să ții cont atunci când prepari tempura

Pentru ca mâncarea tempura să aibă un gust autentic, este esențial să respecți câteva reguli:

– ai grijă ca ingredientele pentru tempura să fie reci, mai ales apa, care ar trebui să fie foarte rece

– aluatul pentru tempura nu trebuie să aibă o textură ideală, spre urmare nu trebuie amestecat prea mult, iar existența cocoloașelor nu este o problemă

– nu te gândi să prepari aluatul din timp, riști să activezi glutenul care va face aluatul să fie dens, iar tempura va semăna mai mult cu un produs pane; pregătește aluatul chiar înainte să pui bucățile la prăjit

– uleiul în care prăjești tempura trebuie să aibă o temperatură înaltă pe tot parcusul procesului de gătit

– prăjește bucățile de tempura în grupuri de câte 2-3 bucăți pentru a le lăsa suficient spațiu ca să se gătească corect și să nu se îmbibe cu ulei.

Cum pregătești tempura în 5 pași simpli

  1.     Alege alimentele pe care vrei să le gătești tempura, spală-le bine și curăță-le dacă este cazul
  2.     Pregătește aluatul combinând ingredientele în cantitate egală: 200 de grame de făină pentru tempura, 200 ml de apă foarte rece și 2 ouă.
  3.     Înmoaie în aluat creveții, legumele sau carnea de pui astfel încât să le acoperi bine.
  4.     Scufundă-le în oala cu ulei încins și prăjește-le câteva minute, până tempura capătă o crustă aurie.
  5.     Pune bucățile de tempura pe o farfurie acoperită cu hârtie de copt și așteaptă până se scurge restul de ulei.

Savurează tempura alături de sosul preferat sau cu o garnitură de orez.

Așadar, încearcă rețete simple de tempura – creveți tempura, pui tempura sau dovlecei tempura – și bucură-te de mâncăruri gustoase pe care să le savurezi cu cei dragi.

Citește și ultimele articole:

ARTICOLE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE