Cenușăreasa este un basm popular ce întrupează elementul de mit al opresiunii nedrepte urmată de triumf și răsplată.
Personajul principal este o fată tânără ce trăiește într-o situație nefericită, și al cărui noroc se schimbă. Însuși cuvântul cenușăreasă a ajuns, prin analogie, să însemne „persoană ale cărei calități sunt nerecunoscute, sau care primesc recunoaștere după o perioadă de obscuritate și neglijare”. Povestea populară a Cenușăresei influențează cultura populară internațională, fiind transpusă în alte opere artistice prin elemente de acțiune, aluzii și motive.
„Întâlnirea cu trupa de animaţie a Teatrului Gulliver a fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesioniști, cât, mai degrabă, a unei însemnate determinări de grup orientate către un scop bine definit: abordarea basmului clasic din poziţa confruntării cu imaginile-clișeu pe care cinematografia și televiziunea le inoculează spectatorului tânăr și matur, deopotrivă. Cenușăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpușilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor. Căutările mele s-au îndreptat către o renuanţare a înţelegerii întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina la intrarea în sala de teatru”.
(Ciprian Huţanu, regizor)
Distributie: Elena Marin, Ionuţ Negrișanu, Gina Geru, Ramona Păuc, Aurelian Iorga
Adaptare de Ciprian Huţanu după Fraţii Grimm
Regia: Ciprian Huţanu
Scenografie şi construcție păpuşi: Vlad Tănase
Ilustraţia muzicală: Eugen Dan Drăgoi
Grafica digitală: Andrei Cozlac
Voci cântece: Cristina Bleandură, Florin Bobei, Corul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi
Evenimentul va avea loc pe data de 23 iunie începând de la ora 10:30.
Durata: 50 min.
Public tinta: + 3 ani
Bilete on-line: http://bilete.teatrul-gulliver.ro
Sursa: Facebook
Te-ar putea interesa și Târgul Meșterilor Populari – ediția a XIX- a, 21-23 iunie 2019