În curând la Cinematograf de Artă Cinefeel Brăila!
La mijlocul anilor ‘80, mii de filme de la Hollywood au fost introduse ilegal în țară, printr-o operațiune bine pusă la punct care s-a lărgit tot mai mult, ajungând în casele a milioane de români.
Filmele au fost dublate de o traducătoare curajoasă a cărei voce specială a captivat întreaga națiune și a devenit un simbol al libertății.
Poveștile curajoase cu actori de acțiune, ca Chuck Norris și Jean-Claude Van Damme, au captivat imaginația fiecărui copil, însă locurile exotice și contextele din filme au fost cele care au hipnotizat audiența.
Tom Hanks, actorul, regizorul și producătorul de film american, câștigător a două premii Oscar pentru cel mai bun actor, a vizionat documentarul „Chuck Norris vs Communism” şi a fost impresionat de realitatea românească a anilor ’80. Ba, mai mult, Tom Hanks a recomandat filmul pe pagina sa oficială de Facebook.
Sinopsis: „În România anilor ’80, mii de filme din Vest s-au strecurat prin Cortina de Fier şi au deschis, celor ce îndrăzneau să se uite, o fereastră spre lumea liberă. Un afacerist de pe piaţa neagră a casetelor VHS şi o traducătoare curajoasă au adus magia filmului oamenilor obişnuiţi.
Lungmetrajul spune povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist prin traducerea a peste 5000 de filme străine. În rolul principal o regăsim pe Irina Margareta Nistor, figură emblematică a acelei perioade, care traducea și dubla filmele.
Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Sundance ediția 2015, în secţiunea competiţională destinată documentarelor din cinematografia mondială.”
Chuck Norris vs. Communism
Regia: Ilinca Calugareanu
Distribuție: Irina Margareta Nistor, Ana Maria Moldovan, Dan Chiorean
CÂND: 16 Martie
ORA: 20.00
UNDE: Cinefeel
BILETE: 15 Lei/pers – Se achiziționează în seara proiecției.
Rezervă locuri la 0720 562 933 (09.30-18.00)
Invitat Special: Critic de film și traducător, doamna Irina Margareta Nistor
Sursa Facebook
Te-ar putea interesa si Expunere științifică: Regele Ferdinand I – Un destin pentru România