joi, noiembrie 28, 2024
AcasăArticoleCu ce ar trebui să te îmbraci când mergi la teatru?

Cu ce ar trebui să te îmbraci când mergi la teatru?

În trecut, mersul la teatru presupunea îmbrăcăminte elegantă, care în cazul femeilor însemna o rochie de seară, în timp ce pentru bărbați necesita un costum sau un frac. Vremurile s-au schimbat însă, la fel și natura spectacolelor de teatru și regulile de îmbrăcăminte. Cu ce ar trebui să te îmbraci înainte de a merge la spectacol?

Eleganță clasică sau simplitatea contemporană? Ținuta bărbătească

În prezent, teatrele interpretează o varietate de piese – de la piesele apreciate ale lui Shakespeare la spectacole experimentale – iar natura lor dictează în mare măsură cerințele pentru îmbrăcăminte. Dacă mergi la arta clasică, te poți aștepta la o adnotare despre „ținută elegantă”. În acest caz înseamnă un costum cu cravată pentru bărbați, dar asta nu înseamnă că nu îți poți permite puțină fantezie. Domnii pot alege un total look îndrăzneț în negru sau pot experimenta diferite croiuri de cămăși sau modele de cravată.

Chiar dacă teatrul nu necesită un costum complet pentru bărbați, nu înseamnă că poți merge la spectacol în adidași, blugi zdrențuiți și tricoul tău imprimat preferat. Excepții pot fi teatrele studențești sau teatrele de amatori, unde există reguli mult mai relaxate și actorii pot stabili contactul cu publicul. Când vorbești despre teatrele mai mari, „libertatea” este înțeleasă puțin diferit. Domnii pot opta pentru o cravată și un costum complet ca set – cu toate acestea, acest lucru nu scutește de lipsa de eleganță. Jacheta poate fi combinată cu pantaloni din material textil – de exemplu pantaloni chino – și o cămașă. În locuri mai puțin formale, vor funcționa și pantalonii de culoare închisă, o cămașă și un pulover cu decupaj sau o jachetă de in. Indiferent de stilul ales, elementul obligatoriu sunt niște pantofi lustruiți și eleganți.

Ținuta de seară sau de cocktail? Ținuta pentru damă

Spre deosebire de bărbați, femeile au mult mai multă libertate în a-și alege ținutele. Chiar și în cele mai formale spectacole, o rochie de seară vișinie, neagră, smarald sau écru se va dovedi a fi alegerea perfectă. La teatru, se obișnuiește să-ți acoperi umerii, așa că merită să ajungi  un blazer sau un bolero în culoarea potrivită. O astfel de ținută este cel mai bine completată cu asortarea de bijuterii sofisticate și o geantă mică de mână. În cazul pantofilor, se preferă pantofii cu toc înalt, așa că iarna merită să mergi la teatru propria mașină sau cu taxiul. O călătorie lungă cu transportul public poate să nu fie prea confortabilă.

Ca și în cazul ținutei bărbătești, doamnele nu mai sunt constrânse de norme rigide. Ținuta elegantă de teatru poate include o rochie de cocktail – cu excepția creațiilor extrem de scurte și revelatoare – sau un aspect mai business. Pantalonii formali, un sacou sau o jachetă sunt o alternativă bună pentru doamnele care prețuiesc minimalismul profesional. Indiferent de ținuta pe care o alegi, nu ar trebui să nu întreci măsura cu cantitatea de accesorii și bijuterii. La teatru, este mai bine să te concentrezi pe reținere. A ieși în evidență în fața altor invitați nu este cea mai bună idee, pentru că poți fi tratată ca un om care își etalează excesiv ținutele. La fel ca și în cazul ținutei bărbătești, dacă mergi la un teatru alternativ, nu trebuie să te preocupi  atât de mult de ținută și poți alege soluții mai fanteziste.

Articol sponsorizat.

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE