Ți-ai făcut proviziile pentru iarnă? Dacă ai făcut deja dulcețuri, gemuri, zacuscă sau murături, atunci e timpul să congelezi verdețurile pentru a da gust mâncărurilor tale și în sezonul rece. Dă o fugă până în piață și aprovizionează-te cu mărar, leuștean, pătrunjel, țelină sau alte verdețuri și află cum să le congelezi corect!
1. Alege verdețurile proaspete
În primul rând, fii atent la ce produse cumperi! Uită-te la frunzele lor și ai grijă să fie proaspete, pentru a se congela corect.
2. Curăță-le cu atenție
După ce ai ajuns acasă, apucă-te de spălat și curățat verdețurile. Elimină orice impurități sau frunze uscate și curăță-le de pământ. Spală-le bine în apă rece.
3. Mărunțește-le foarte bine
După ce s-au scurs de apă, e timpul să le mărunțești. Taie-le foarte bine!
4. Pregătește o cutie de cuburi de gheață
Cel mai ușor mod de a congela verdețurile este folosind o cutie de cuburi de gheață. Plantele mărunțite se pun în recipientele pentru gheață și se completează cu puțină apă, până se umple. Apa compactează foarte bine conținutul de verdețuri, nu le oxidează și previne răspândirea aromei în frigider.
5. Peste câteva ore, scoate cutia de cuburi de gheață
Când s-au congelat complet, e timpul să scoți cutia de cuburi de gheață și să le muți în pungi speciale.
Repetă procesul și cu celelalte verdețuri sau combină-le pentru mix-uri interesante și savuroase! Așa vei avea parte de verdețuri proaspete pe tot timpul iernii, iar mâncarea ta va avea întotdeauna un gust proaspăt și delicios. Mărarul, pătrunjelul, leușteanul, tarhonul sau țelina se găsesc deja în piețele gălățene, direct de la producătorii locali.
Tu ce metodă folosești să congelezi verdeața?
Citește și ultimele articole:
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci