În perioada 4-5 noiembrie, Shopping City Galați găzduiește expoziția YOUNG BUILDERS – Universul cărămizilor LEGO, organizată de Clubul Clever FROG.
Evenimentul va avea loc în zona foodcourt Shopping City Galați, în intervalul orar 10.00-22.00, intrarea este gratuită.
Vizitatorii expoziției vor putea admira creații impresionante realizate exclusiv din piese LEGO®, care depășesc cu mult bariera de a fi considerate simple jucării. Cei mici se vor putea distra construind ceva nou și original în zona special amenajată pentru copii.
Istoria-LEGO
Jocul LEGO si-a inceput cariera in atelierul unui tamplar sarac din Danemarca. Acesta a inceput in 1932 sa produca mici jucarii din lemn, destul de cautate, mai ales din momentul in care i-a venit in ajutor fiul sau, de 12 ani, caruia i-a venit idea realizarii unor seturi de astfel de jucarii.
Numele firmei a fost ales “LEGO”, din danezul „leg godt”, tradus aproximativ „joaca-te bine”. Coincindenta a facut ca in latina Lego sa insemne „eu studiez” sau „eu construiesc”. In 1947, Ole Kirk si fiul sau, au achizitionat o masina pentru producerea prin injectie a formelor de plastic si LEGO a inceput sa produca serii de caramizi din plastic, care se puteau imbina pentru a construi diverse forme.
Piesele puteau fi unite, suficient de bine pentru a fi stabile, dar si suficient de usor pentru a fi demontate. De aici incolo, imaginatia poducatorilor si dinamica tehnologica a facut posibila impunerea pe piata a noului brand si crearea, pas cu pas, a imperiului LEGO. Pe 7 iunie 1968 s-a deschis in Parcul LEGOLAND, iar numai in primul an l-au vizitat peste 625.000 de oameni. Noua revolutie, care va schimba radical lumea LEGO, are loc in 1978, cand in locul figurinelor destul de anoste sunt lansate mini-figurinele. Cu membre mobile si chipuri pictate in fabrica, acestea aveau diferite roluri – politisti, medici, eroi – fiind inclusi in seturile tematice. Dimensiunile reduse faceau ca un cumparator sa poate construi orase intregi pe un spatiu redus.
Succesul urias al conceptului LEGO are la baza versabilitatea pieselor. Un set LEGO din anii ’60 poate fi combinat cu unul din 2000, practic intr-un numar nelimitat de solutii, iar in comunitatea virtuala a fanilor are loc schimbul de idei si de proiecte, intr-o retea care creste de la o zi la alta.
Citește și Ce poţi face weekend-ul aceasta: recomandare concert Ştefan Bănică