Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pictură ,,Amintirea apelor”, semnată Sterică Bădălan, vineri, 5 iunie, la ora 20.30.
Pentru că trăim vremuri speciale, la fel va fi și acest prim vernisaj organizat după perioada în care muzeul a fost închis, din cauza epidemiei de COVID-19. Deschiderea va avea loc pe esplanada din fața muzeului, respectându-se distanțarea impusă de lege. După încheierea discursurilor, cei prezenți vor avea ocazia să viziteze expoziția, pe rând, conform măsurilor impuse: în sală vor intra maxim 3 persoane, cu excepția familiilor cu doi sau mai mulți copii. Purtarea măștii este obligatorie.
Sterică Bădălan s-a născut pe 27 mai 1955, în localitatea Pisica (Grindu), județul Tulcea. Din 1998 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Galați, secția Pictură. A avut numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și tabere de creație, atât în țară cât și în străinătate. A obținut Premiul de excelență al Filialei UAP Galați (2018), Premiul al IV-lea la Concursul Național de Pictură – Câmpina (2009), Premiul I la Concursul Național de Pictură – Tulcea (2003).
,,Ajuns la maturitatea creației la cei „35 de ani”, împliniți în data de 27 mai 2020, în plină alertă covid, expoziția deschisă la Muzeul de Artă Vizuală sub curatoriatul prietenului său, plasticianul și muzeograful Gheorghe Miron, oferă publicului o suită impresionantă de lucrări ce definesc profilul artistic al creatorului.
Despre Sterică Bădălan se poate scrie mult. Important este să PRIVEȘTI.” (Dan Basarab Nanu, director Muzeul de Artă Vizuală Galați)
,,În demersul său artistic , Sterică Bădălan este cinstit cu el și nu încearcă să păcălească privitorul , dăruind toate trăirile sale într-o mare varietate de lucrări. Creativ și nealiniat la formulele impuse astăzi de „modă” , a luat decizia de a construi pe cont propriu , un stil al său ușor de recunoscut.
De la prepararea suportului pentru o nouă lucrare , până la înrămarea finală a acesteia , Sterică Bădălan simte și gândește artă!!!” (Gheorghe Miron – curator expoziție ”Amintirea Apelor”)
Citește și: Expoziție cu tema Rusaliile Negre – Deportarea în Brărăgan