Programe ale Fundației Inimă de Copil, model de bune practici
Două dintre programele Fundației Inimă de Copil au fost incluse în lista de „Modele de servicii de prevenire a separării copilului de familie”. Este vorba despre un ghid realizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, cu sprijinul Băncii Mondiale. Lista modelelor publicate în cadrul acestui ghid cuprinde 60 de servicii oferite de diferite fundații, asociații, unități administrative locale și direcții de asistență socială și protecția copilului. Cele două programe ale Fundației Inimă de Copil incluse în ghidul de bune practici sunt „Centrul de Zi / Centrul Școala după Școală” și programul de burse „Un sat, un copil”.
În Centrele de Zi din Galați și Pechea, copiii de școală primară și gimnaziu care provin din familii în dificultate sunt sprijiniți să rămână la școală, ajutați să-și îmbunătățească rezultatele academice, participă la diferite activități de educație non-formală și sunt încurajați să-și dezvolte potențialul.
Descrierea activităților desfășurate în cadrul Centrelor de Zi, așa cum a fost prezentată în cadrul Ghidului, poate fi consultată aici: Centre de zi/Centre „Școală după școală” în județul Galați – Prevenirea separarii copilului de familie (copii.ro)
Pagina dedicată acestui program, pe site-ul Fundației Inimă de Copil poate fi consultată aici: Școala dupa școală – Inimă de Copil (inimadecopil.ro)
Un sat, un copil
În cadrul programului Un sat, un copil, anumiți copii cu rezultate excelente, care sunt în pericolul de a renunța la școală din cauza sărăciei, primesc 12 burse pe an, an de an, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, merg în tabere și au parte de experiente de învățare non-formală, iar familiile lor sunt în grija unui asistent social.
Descrierea activităților desfășurate în cadrul programului Un sat, un copil, așa cum a fost prezentată în cadrul Ghidului, poate fi consultată aici.
Pagina dedicată acestui program, pe site-ul Fundației Inimă de Copil poate fi consultată aici: Un sat, un copil – Inimă de Copil (inimadecopil.ro)
Ghidul realizat sub titlul „Modele de servicii de prevenire a separării copilului de familie” a fost publicat la începutul acestui an și poate fi consultat, în totalitate, aici.
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Inimă de Copil. Este șansa ta de a face un gest minunat, fără a cheltui nimic. 1 formular semnat = un copil hrănit cu o masă caldă timp de 10 zile.
Fă-ți un DAR! Un copil educat este un copil salvat.
Trimite sms cu textul DAR la 8844 și donează 2 euro lunar, iar un copil va fi mâine la școală datorită ție. Află despre Lumea Inimă de Copil pe www.inimadecopil.ro, o Lume în care te poftim să faci bine!
Anna Burtea, director executiv Fundația Inimă de Copil: „Includerea programelor noastre în lista celor 60 de modele este o recunoaștere a calității muncii pe care o depunem noi, în zona de sud-est a României, cea mai săracă zonă a țării. Suntem mândri de această clasificare a serviciilor Inimă de Copil, dar, în același timp, știm că suntem obligați să menținem standardele cel puțin la același nivel și pe viitor. Aceste programe s-au dovedit a fi funcționale, am avut rezultate excelente și un impact semnificativ de la înființarea lor și până acum”.
Cei care doresc să sprijine activitatea Fundației Inimă de Copil o pot face în această perioadă prin completarea Formularului 230, prin care redirecționează 3,5 la sută din impozitul pe venit.
Hrănește bunătatea din tine! Implică-te acum!
Despre Fundația Inimă de Copil
Inimă de Copil este cea mai mare organizație din regiune care administrează și implementează servicii sociale pentru copii și familii în nevoie, copii și tineri cu dizabilități și este recunoscută ca una dintre cele mai bune și eficiente organizații care furnizează servicii sociale. Inimă de Copil luptă de 24 de ani să ofere, prin educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili și visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflați în dificultate. (www.inimadecopil.ro)
Te-ar putea interesa și Fundația Inimă de Copil – 25 de ani de activitate!
- Ce trebuie să știi despre menținerea sănătății bebelușului tău în sezonul rece
- Vrei sărbători fără griji în acest an? Apelează la o firmă de curăţenie!
- Cum echipezi inteligent o bucătărie cu suprafață mică?
- 8 direcții pentru marketingul unui restaurant
- Top 10 cofetării din Galați pe care trebuie să le încerci