La o primă vedere, „Vânzătorul de margarete” este un roman despre relații netradiționale, însă, prin viziunea anti-eroului cărții (ce poate fi numit de către Freud un invertit ocazional, sau un homoerotic de către Ferenczi) asupra societății, exprimată într-un mod lipsit de corectitudine politică, devine o formă a eșecului emoțional, a disperării sau a sindromului Stockholm prezent în orice relație – tradițională sau nu.
Sunteti asteptati la o discutie despre toate acestea cu moderatorul evenimentului, Doru Căstăian, vineri, 14 decembrie, orele 18:30, la Librăria Humanitas Galați, la cea de-a treia lansare din proiectul IV Romane, ”Vânzătorul de margarete” de Octavian Miclescu.
Proiectul literar IV Romane (facebook.com/patruromane) s-a născut în septembrie 2015 în Librăria Humanitas Galați din inițiativa a patru scriitori aflați la momentul scrierii primelor romane: Octavian Miclescu, Tudor Neacsu, Adi Secară și Andrei Velea. Pe durata unui an, autorii au dezvăluit din intimitatea creației și au prezentat publicului fragmente din cărți în timp ce le scriau. Iată, cele patru romane văd lumina tiparului în 2018 la editura Brumar, într-un fel de punte culturală imaginară care unește vestul cu estul României, cetatea Timișoarei cu portul Galați.
Sursa Facebook
Te-ar putea interesa si Vis de iarnă – o nouă expoziție la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii