Leru, primul magazin online de fapte bune s-a lansat pe 6 Decembrie și îi așteptă pe gălățeni să doneze produse sau servicii pentru a susține educația și schimbul de de experiențe între copii și seniori.
Așadar, toți cei interesați sunt invitați să viziteze Leru pentru a se înscrie în comunitatea celor care răspândesc magia Crăciunului prin fapte bune și implicare.
Cuprins
Ce este Leru.ro?
Leru este un proiect caritabil care are ca scop construirea celui mai mare magazin online de fapte bune, unde gălățenii sunt invitați să doneze expertiză, servicii și produse pentru strângerea de fonduri, ce urmează a fi utilizate pentru susținerea unor proiecte cu impact în comunitatea locală.
Ambiția Open Hub, Thecon și a Fundației Comunitare Galați este să definească cuvântul ler, ca și simbol traditional Romanesc al filantropiei în preajma sărbătorilor de iarnă și să mobilizeze comunitatea gălățeană să susțină cauze specifice comunității locale
Ce poți dona?
Cei interesați au posibilitatea de a dona produse din categoria decorațiuni, accesorii, bijuterii, servicii, cărți și jucării, ce vor putea fi achiziționate ulterior de către cei care vor dori să susțină unul din proiectele Fundației Comunitare Galați.
Regulamentul campanie “leru.ro – magazin online de fapte bune” este disponibil accesând acest link.
Cum poți dona?
Prin completarea formularului disponibil pe leru.ro, gălățenii pot transmite detalii despre produsele sau serviciile pe care urmează să le doneze. Echipa elfilor va analiza cererile de donații primite și va transmite confirmarea pentru expedierea acestora către centrele de colectare:
● Sediul Openhub, situat în Galați, str. Siderurgiștilor, nr. 9, bl. PS2, program funcționare 10.00 – 17.00, telefon contact 07469415526.
● Sediul Fundației Comunitare Galați, situat în Galați, str. Colonel Nicolae Holban (fosta Culturii), nr. 1B, program funcționare 10.00 – 16.00, telefon contact 0745089060.
Cum poți dărui?
Orice produs sau serviciu achiziționat contribuie la susținerea programelor susținute de Fundația Comunitară Galați:
- Fondul Științescu
Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.
- Proiectul #Generații
Centrul Generații este un proiect care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru rezolvarea problemelor sociale. Aducem împreună persoane aparținând mai multor generații și creăm cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc. Orice centru Generații este un centru de zi pentru copii cu situații financiare dificile. Copiii și tinerii beneficiari învață să respecte bătrânețea, găsesc în vârstnici căldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodată, învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor, sunt asistați la teme.
În prima ediție a proiectului Generații la Galați, un număr de 52 de voluntari vârstnici au devenit bunici, mentori, profesori, meșteri sau îndrumători pentru copiii care au frecventat 4 centre sociale „Generații”.
În cifre din prima ediție a proiectului Generații a însemnat:
● 52 de voluntari-vârstinici implicați
● Peste 100 de copii sprijiniți
● Peste 1000 de ore de voluntariat
● 30 de activități intergeneraționale
● 4 activități organizate în comunitate pentru promovare și fundraising
● Peste 200 de donatori individuali activați
Proiectul Generații 2019
Se desfășoară în 2 CENTRE DE ZI pentru copii care provin din familii defavorizate, respectiv:
● Centrul comunitar ”La vale ” – Fundația Cuvântul Întrupat
● Fundația Bunul Samaritean Nicorești
Programul se desfășoară în cele 2 centre de zi, cu sprijinul Fundației Comunitare Galați și a Fundației Regale Margareta a Românie cu susținerea parțiala a unei finanțări Reiffeisen Bank. Pe lângă rezultatele concrete pe termen scurt proiectul vizează crearea unei legături durabile între centrele educaționale și comunitatea unde acestea își desfășoară activitatea.
Despre Open Hub
Schimburi reale de experiență, o pasiune comună pentru IT&C, traininguri de profil adaptate cerințelor pieței, conferințe și workshop-uri cu speakeri specializați în domeniu și nume cu greutate ale mediului autohton de business, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Clubul Openhub din Galați.
Înființat în 2012, Clubul Openhub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentanți ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară.
Despre Thecon
Thecon ofera soluții SEO, WebDesign și SEM de ultimă generație pentru companiile și organizațiile de orice talie. Expertii Thecon sunt cei mai buni din industrie, având cunoștințe solide și vaste în SEO, Pay per Click(PPC), WebDesign și Marketing Online.
Despre Fundația Comunitară Galați
Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.
Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaștem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface.
Te-ar putea interesa și: Cine sunt câștigătorii Galei Comunității Gălățene 2019?