joi, noiembrie 28, 2024
AcasăEvenimenteLet`s do it, Romania! Pe 18 septembrie hai și tu la ecologizare...

Let`s do it, Romania! Pe 18 septembrie hai și tu la ecologizare în Galați!

Let’s Do It, Romania! se pregătește de cea de-a 8-a Curățenie Națională. Evenimentul va avea loc pe 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură, iar Galațiul face parte din lista orașelor participante.

Tot pe 18 septembrie, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri.

CE – acțiune de colectare a deșeurilor

CINE – la nivel local acțiunea este organizată de catre coordonatorul judetean, Anca-Aurora Chiosea, în parteneriat cu Primăria Galați și Serviciul Public Ecosal Galați.

CÂNDSâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 9:00
9.00 – 10.00 – înregistrarea și echiparea voluntarilor
10.00 – 13.00 – acțiunea de colectare a deșeurilor de către voluntari
13.00 – 14.00 – ridicarea sacilor cu deșeurile colectate și transportul acestora de către Ecosal

UNDE – punctul de întâlnire este lângă autogara din zona Bariera Traian. Zonele care vor fi curățate se află în imediata apropiere a autogării și pe malul lacului Brateș.

Alte informații:

Sunteți rugați să citiți normele de siguranță enumerate mai jos. De asemenea, sunteți rugați să aveți măști și dezinfectanți. Materialele pentru colectarea gunoiului (saci menajeri și mănuși) vor fi asigurate de către Ecosal.

Hai să facem împreună un oraș mai curat!

Anca-Aurora Chiosea – Coordonator județean Let`s do it, Romania! – 0751013530

Norme de siguranţă Let’s Do It, Romania!

Prezentele norme de siguranţă trebuie citite şi însuşite de toţi cei care iau parte la acțiunea de curățenie organizată sub egida „Let’s Do It, Romania!”. Toţi membrii echipei trebuie să evite să se expună riscurilor, să se protejeze pe sine şi să aibă grijă de cei din echipa din care fac parte, conform prezentelor norme.

– Pe toată durata acțiunii voluntarii vor purta maști de protecție astfel încât sa le acoperenasul și gura
– Voluntarii trebuie să aibă soluții pentru dezinfectarea mâinilor
– Fiecare participant trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1 m față de ceilalți participanți

Echipament

– Este sugerată dotarea cu spray-uri sau creme cu protecţie solară şi împotriva ţânţarilor, căpușelor şi a altor insecte şi utilizarea acestora înainte de începerea activităţilor, dar şi pe întreaga durată a acestora.

– Voluntarii trebuie să aibă îmbrăcăminte adecvată acestui tip de activitate – pantaloni lungi sau jampieri înalţi, împotriva zgârâieturilor. Vor aplica spray-uri şi creme împotriva insectelor pe pielea piciorului. Sunt recomandate haine deschise la culoare pentru a identifica mai ușor insecte care se cațără, iar materialul din care sunt realizate aceste haine să fie alunecos pentru a nu favoriza căţărarea. Spray-urile de protecție este indicat sa fie aplicate şi pe suprafaţa jampierilor, pantalonilor până la nivelul genunchilor
– Voluntarii trebuie să aibă îmbrăcăminte adecvată condiţiilor meteorologice (e.g. ploaie, vânt, soare)
– Încălţămintea trebuie să protejeze piciorul (spini, ţepi, teren accidentat, pietre) şi să fie comodă, permiţând o activitate susţinută
– Este interzisă orice fel de încălţăminte cu toc, sandale sau şlapi de plajă
– Accesorii (cercei, brăţări, lănţişoare) cât mai simple sau chiar evitarea lor
– Folosirea unor ghiozdane/rucsacuri uşoare, cu strictul necesar: apă, mâncare, ciocolată, bomboane sau alte alimente care să ofere energie, obiecte igienice
– Activitatea va fi considerabil îngreunată de un ghiozdan prea încărcat sau de obiecte care nu permit folosirea ambelor mâini.

Protecţie personală pe durata desfăşurării activităţii:
– Purtarea mănuşilor de cauciuc în procesul de colectare este obligatorie
– Se vor manipula cu maximă atenţie obiectele care prezintă un pericol (ascuţite, contondente, substanţe toxice sau materiale în poziţii instabile); Voluntarii trebuie să evite zonele periculoase! (e.g. zone abrupte, carosabilul)

Stare medicală / efort fizic

– Este recomandat ca toţi participanţii la eveniment să fi mâncat de dimineaţă pentru a le permite o activitate susţinută pe parcursul activității.
– Ţinând cont că în cadrul evenimentului activităţile desfășurate se rezumă printre altele la urcat şi coborât, mișcări de aplecare repetată etc., este recomandat ca alimentele consumate înainte de eveniment să fie bogate în fibre si carbohidraţi, în timp ce grăsimile să fie reduse, chiar eliminate în dimineaţa respectivă. De asemenea, este indicat să vă hidrataţi înainte cu minim 500 ml apă, limonadă sau alte sucuri naturale.
– Persoanele care suferă de o anumită afecţiune (cardiaci, hipertensivi, astmatici etc.) trebuie să comunice Liderilor de echipă aceste informaţii

– În momentul în care voluntarii resimt o stare accentuată de oboseală sau leşin, vor întrerupe activitatea şi se vor adresa Liderului de echipă; În cazul unui accident major, apelaţi de urgenţă serviciul 112 şi informaţi un reprezentant LDIR; Dacă observaţi lipsa unui coleg de echipă, anunţaţi de urgenţă Liderul de echipă; activitatea de colectare a deşeurilor va înceta până la găsirea acestuia

Voluntari minori

– Pentru a putea participa, voluntarii minori trebuie să prezinte un acord semnat de părinte, tutore legal
– Participanţii care nu au vârsta de 16 ani împliniţi trebuie să fie însoţiţi de un părinte, tutore legal sau un cadru didactic
– Voluntarii minori nu vor atinge obiectele periculoase (ascuţite, contondente, instabile)!

ARTICOLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE