În secolul XXI noțiuni ca viață privată rămân a fi neștiute sau nefolosite. Societatea a evoluat și pe zi ce trece tindem să facem public fiecare aspect din viața noastră. Cei de la Social Act Theatre au redat perfect, până la cele mai mici detalii viața unui tână din secolul XXI, care are acces la internet și rețele sociale. Un spectacol altfel, diferit față de ceea ce suntem obișnuiți. O comedie dark, cum este, de fapt, catalogată piesa de teatru. Având acces la tehnologiile de ultimă oră, ne pierdem în detalii și informații.
În loc să ieșim cu prietenii la un suc, preferăm să jucăm Candy Crash pe Facebook, să dăm like-uri, să distribuim imagini/postări care ne mângâie la suflet. Am ajuns să stăm în fața unui calculator, telefon sau tabletă și să ” punem țară la cale”, cum zice o veche zicală. Spectacolul Privacy Settings urmărește impactul catastrofic pe care îl pot avea rețelele de socializare în cadrul comunităților mici, dar și repercursiunile folosirii lor într-un mod iresponsabil.
Cum poate afecta și distruge Facebook, dar și restul rețelelor de socializare, viața noastră zi de zi. O comedie plină de umor negru, care arată trista realitate a societății în care trăim astăzi. O societate în care părerea celor din jurul nostru contează mai mult și în care singuratatea e la ea acasă. O societate plină de temeri și demoralizată. Spectacolul a adunat public de toate vârstele, care într-un fel s-au identificat cu ceea ce au văzut. De la apariția Facebookului oamenii au început să trăiască într-o realitate paralelă, dominată de like-uri, share-uri și vizualizări. O realitate în care contează câte like-uri ai la o poză și ce comentarii ai. Dar ce se întâmplă în spatele ecranului? Asta e o întrebare care ar trebui să ne preocupe și să ne pună pe gânduri.
Citește și: Privacy Settings- din nou pe scena Teatrului Dramatic, pe 5 martie
Superba piesa de teatru chiar merita văzută