Primăria Galaţi nu renunţă la intenţia de a pune în valoare situl arhelogic de la Tirighina, după eşecul înregistrat anul trecut. Primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că vrea să acceseze fonduri europene pentru ecologizarea zonei şi scoaterea în evidenţă a importanţei sale istorice, iar pentru acest lucru sunt necesare cercetări temeinice făcute de specialişti, care să să fie depuse la dosarul pentru finanţare europeană.
„Situl arheologic Tirighina-Barboşi nu a fost pus în valoare până acum. Anii au trecut şi iată că s-a ajuns chiar în punctul în care intenţia noastră de a dezvolta această zonă cu fonduri europene, aproape a fost blocată de Ministerul Culturii. Am reluat cercetările cu privire la modalitatea de a accesa bani pentru punerea pe harta turistică a acestui obiectiv alături de specialiştii şi partenerii noştri de la Muzeul de Istorie, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi şi Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe. Aducând în proiect şi componenta practică a lucrărilor de cercetare, şansele pentru obţinerea acestei finanţări cresc. Soluţia, aşadar, o reprezintă reluarea activităţii de cercetare arheologică”, spune primarul Ionuţ Pucheanu. În acest sens, a fost lansată pe sistemul electronic de achiziţii publice o cerere de ofertă pentru ”Servicii de cercetare arheologică preventivă prestate de muzee pentru situl arheologic Tirighina-Barboşi” iar primarul îi roagă pe cei interesaţi şi care au expertiză în domeniu să se alăture municipalităţii în acest proiect să îşi depună ofertele.
Proiectul făcut pentru conservarea acestei zone presupune: ecologizarea şi delimitarea sitului, panouri indicatoare cu date despre monumentul istoric, punerea în evidenţă a traseului fortificaţiei romane şi chiar deschiderea unui muzeu al sitului. Suma care poate fi atrasă din fonduri europene prin acest proiect este de 4,5 milioane de euro.
„La Galaţi, am fost punct de graniţă al Imperiului Roman, iar acum suntem punct de graniţă al Uniunii Europene, este păcat să nu putem pune în valoare o dovadă vie a faptului că suntem pe aceste meleaguri de aproape 2000 de ani”, spune primarul Galaţiului.
Sursa: Monitorul de Galaţi
Ils ont ajouté plein de nouveaux trucs ces derniers temps :
le montage express avec des montages déjà programmés, c’est super simple, il suffit de charger sa photo, et la retouche photo où on peut changer la taille, la luminosité, le contrase, même en ayant
pas de formation. http://www.youtube.com/watch?v=GE7sWJsjp5w