marți, noiembrie 26, 2024
AcasăArticoleRedescoperă Galațiul: Top 10 locuri frumoase în Galați

Redescoperă Galațiul: Top 10 locuri frumoase în Galați

Trăim într-un oraș frumos – Galați, chiar dacă nu toată lumea aprobă acest fapt. Un oraș încărcat de istorie și clădiri vechi. Un oraș al nostru. Galați este situat în partea de Sud a Moldovei, în Valea Siretului. Se află în apropiere de frontiera cu Republica Moldova și Ucraina. Unul dintre cele mai mari centre economice din România. Se spune că dacă am văzut Galațiul nu înseamnă că am văzut întreaga Românie. Tu ai descoperit cu adevărat Galațiul? Hai să îl redescoperim împreună. Ce locuri frumoase avem în Galați?

Faleza Dunării

Faleza Dunării este principalul obiectiv turistic în Galați. În lungime de aproape 4 km, faleza este un loc minunat pentru relaxare, plimbări, evenimente sau jogging. Are 2 trepte, la o diferență de 50 m, denumite Faleza Superioară și Faleza Inferioară.

Faleza Dunării

Grădina Botanică

Grădina Botanică a fost înființată în anul 1990 și domină malul stâng al Dunării. O colecție imensă de plante din zonele tropicale și subtropicale îți bucură ochii. Poți admira trandafiri, mușcate, begonii, palmieri, crotoni, cactuși etc. Nu este de ratat nici Grădina Senzorială.

Grădina Botanică

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii ” Răzvan Angheluță”

După ce ai admirat Grădina Botanică, poți să treci pragul muzeului în lumea peștilor exotici și indigeni de la Acvariu, să vizitezi expozițiile deschise din cadrul Muzeului, să descoperi universul prin intermediul Observatorului Astronimic și al Planetariului. Sună fascinant, nu?

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii ” Răzvan Angheluță”

 

Muzeul ”Casa Cuza Vodă”

Casa Alexandru Ioan Cuza este, de asemenea, un reper istoric în Galați. Muzeul este amenajat în fosta locuință a familiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza, construită în 1937. Casa a fost inaugurată ca muzeu la 24 ianuarie 1939.

SONY DSC
SONY DSC

Biserica ”Sfânta Precista”

Biserica ”Sfânta Precistă” este cel mai vechi monument istoric din Galaţi şi a fost construită între anii 1643-1647, în timpul domniei lui Vasile Lupu. De-a lungul timpului, Biserica a suportat toate vitregiile vremurilor: a fost arsă de turci, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece, jefuită de otomani.

SONY DSC

Turnul Televiziunii

Vrei o priveliște frumoasă? Vizitează Turnul Televiziunii. Turnul de Televiziune din Galați are o înălțime de 110 m, construcția fiind finalizată în 1968. La etajul 1, situat la 100 de metri înălțime se află restaurantul ” Perla Dunării”. Poți admira de sus cursul Dunării și munții Dobrogei.

Turnul Televiziunii

Biblioteca V.A. Urechia

Pentru o doză de cultură, Biblioteca V.A. Urechia îți stă mereu la dispoziție. A fost inființată în 1889, cu fondurile primite de la academicianul Vasile Alexandrescu Urechia. Biblioteca este cea mai mare din Galați și dispune de 600000 de titluri și peste 150 de abonamente la ziare și reviste.

Biblioteca V.A. Urechia

Grădina Publică

Aflată pe strada Domnească, Grădina Publică este mereu plină de copii, pensionari, părinți și studenți. Fie că e vară sau iarnă, o plimbare în Grădina Publică este cea mai bună meditație.

Grădina Publică

Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Apostol Andrei

Catedrala Dunării de Jos este centrul vieții spirituale, liturgice și bisericești din Galați. În catedrală se află spre închinare, într-o frumoasă raclă de argint, moaştele Sfântului Apostol Andrei şi ale altor mari sfinţi ai Bisericii (Sfântul loan Scararul, Sfântul Eustatiu, Sfântul Haralambie, Sfân­tul Eftimie cel Mare, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ştefan, Sfântul Gheorghe, Sfânta Maria Magdalena, Sfântul Pantelimon, Sfân­tul loan Gură de Aur, Sfântul Ignatie Teoforul, Sfântul loan Damaschinul), precum şi un veşmânt de la moaştele Sfintei Cu­vioase Parascheva.

Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Apostol Andrei

Lacul Brateș

În vecinătatea Galațiului, situat la confluența dintre Prut și Dunăre,  se află Brateșul, cel mai mare lac de luncă din România, o importantă bază de pescuit și un punct de atracție turistică important. Are o suprafață de 24 km și o adâncime de 3 metri.

Lacul Brateș

Petronela Muntean

ARTICOLE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE