miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăArticoleRețetă de Sfântul Andrei - tort cu nucă pentru sărbătoriți

Rețetă de Sfântul Andrei – tort cu nucă pentru sărbătoriți

Se apropie sărbătoarea Sfântului Andrei, prilej prin care aproximativ 800.000 de români își serbează onomastica. Pentru că în piață au apărut peste tot nucile, ce-ai zice să le pregătești sărbătoriților un tort festiv cu nucă? Rețeta este foarte simplă, iar rezultatul este absolut delicios.

Ingredientele necesare pentru blat sunt:

  • 6 ouă
  • 180 grame de zahăr
  • 80 grame făină
  • 120 grame de nucă măcinată
  • 5 grame de praf de copt
  • puțină sare

Pentru crema tortului vei avea nevoie de:

  • 1 litru de lapte
  • 250 grame de unt la temperatura camerei, cu peste 70% grăsime
  • 150 grame cacao
  • 250 grame zahăr
  • 100 grame amidon de porumb
  • o lingură esență rom
  • puțină sare

Pentru început, amestecă făina cu praful de copt într-un bol încăpător. În alt bol, mixează oul și sarea, timp de 3-4 minute la viteză maximă. Adaugă treptat zahărul în timp ce mixezi aproximativ 10 minute, până se dizolvă în compoziție. Acum e momentul să cerni cu grijă și amestecul de făină cu praf de copt peste. După se adaugă și nuca măcinată și se amestecă bine. Compoziția pentru blat este gata, se toarnă într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 23 de centimetri. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de aproximativ 35 de minute. Când este gata, blatul va fi secționat în patru bucăți identice.

În timp ce se coace blatul la cuptor, poți pregăti crema. Jumătate din cantitatea de lapte se fierbe la foc mediu. Cealaltă jumătate se amestecă cu amidon, cacao, zahăr și sare. Se amestecă totul, iar când laptele fierbe se toarnă și compoziția peste el, continuând să amestecăm. După câteva minute, compoziția va trebui să aibă consistența unei budinci. La sfârșit se pune și esența de rom, după care se pune într-un bol încăpător și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Între timp se mixează untul și când compoziția ajunge la temperatura camerei, se adaugă untul treptat și se amestecă.

Când blatul și crema sunt gata, asamblarea tortului se face ușor. Peste fiecare bucată de blat se pune crema, apoi se întinde atât deasupra cât și în lateral. Se ornează după gust, cu nucă măcinată, alune sau mai multă ciocolată.

Tortul cu nucă se ține la frigider minim 3 ore și apoi se servește sărbătoriților de Sfântul Andrei împreună cu cadourile! Toate ingredientele se găsesc la piață, așa că pune-le pe listă și dă o fugă rapid ca să te pregătești de petrecere.

Tu ai pregătit vreodată tort cu nucă?

Citește și ultimele articole:

ARTICOLE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AI NEVOIE DE UN LOGO?

- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE