Cel puţin zece proiecte legate atât de dezvoltarea şi reabilitarea infrastructurii oraşului, dar şi de alte domenii are pregătite Primăria Galaţi pentru anul 2017
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi city managerul Marius Humelnicu au dezvoltat, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva dintre cele mai importante zece proiecte care ar trebuie începute, continuate sau chiar finalizate în anul ce va veni. Refacerea intrării în oraş dinspre Brăila, lucrare începută în acest an ca reabilitare, dar care va continua ca investiţie anul viitor, are drept scop fluidizarea circulaţiei în zonă. Pentru un trafic cât mai bun va avea grijă să fie gata şi drumul care trece prin ceea ce este acum Poliţia de Frontieră. O altă zonă unde vor avea loc modificări în ceea ce priveşte circulaţia rutieră este zona de intrare în oraş de la Tirighina, unde va apărea şi un sens giratoriu „la Borcan”.
„Pe anul viitor avem, cel puţin eu mi-aş dori, zece proiecte pe care să le demarăm. Le-am şi prioritizat şi, zic eu, se vor materializa anul viitor. În ceea ce priveşte proiectul legat de intrarea dinspre Tirighina, acesta va conţine trei giraţii. La Borcan, cum este cunoscută zona, va fi o giraţie, în zona intrării spre Barboşi va fi altă giraţie şi a treia va fi exact la intrare în Galaţi, acolo unde giraţia va fi mult mărită tocmai pentru a nu mai avea acele [probleme] pe care toată lumea le ridică în momentul de faţă vizavi de modul total anapoda în care camioanele iau curba; toată intersecţia va fi redesenată”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.
Alt proiect aflat pe lista scurtă a Primăriei în 2017 va fi artera de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”. Acolo va fi refăcută toată zona şi Primăria promite peste 130 de locuri de parcare. Evident că asta va însemna, spun oficialii Primăriei, şi demolarea anumitor garaje.
Un alt proiect este, de fapt, o bucată dintr-unul de mai mare amploare. Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea zonelor Spicul, Potcoava de Aur şi Dunărea, precum şi crearea de esplanade.
Alte obiective ale Primăriei Galaţi în 2017 sunt repararea celebrei găuri de lângă Faleză, acum acoperită, şi ducerea la final a campusului de la Şcoala 7, cel care trebuia finalizat de multă vreme. Prioritare sunt şi prelurea Bazinului Olimpic sau transformarea fostei Uzine de Apă atât în spaţiu neconvenţional pentru oamenii de cultură gălăţeni, mai ales pentru tineri, cât şi într-un muzeu al utilajelor de la început de veac, asta deoarece în Galaţi s-ar afla cea mai veche pompă din ţară. Preluarea unui cinematograf şi transformarea lui în sediu al Teatrului de Păpuşi „Guliver” ar fi un alt proiect aflat pe agenda Primăriei Galaţi pentru anul următor.
Sursa: Reperul.ro
de 22 de ani cand deschid geamul am un peisaj superb, tomberoane ingropate in gunoaie. nu cred ca in pud sau puz apare ca loc de colectat gunoiul acea zona. il rog pe fostul director de la ecosal sa mai mute gunoiul si la alte blocuri, iar daca nu poate sa-l ia acasa la el. mentionez ca la 50 de metri de tomberoane functioneaza un punct de lucru ecosal care inchiriaza spatial pentru societati comerciale.